Στην Ιαπωνία αντί για tips αφήνουν χειροτεχνίες

Κι ένας σερβιτόρος έφτιαξε έκθεση με 8.000 οριγκάμι.

Περίεργοι τύποι οι Ιάπωνες. Αλλά ωραία περίεργοι. Πάρε για παράδειγμα αυτό που έκανε ο σερβιτόρος, Yuki Tatsumi. Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε, στην κουλτούρα της Ιαπωνίας δεν υπάρχει το φιλοδώρημα στους σερβιτόρους.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι πελάτες που σέβονται τη δουλειά των ανθρώπων που τους περιποιούνται, γι’ αυτό και φροντίζουν να τους αφήνουν tips, έστω κι αν αυτά δεν είναι λεφτά. Τι είναι; Χειροτεχνίες.

Πολλοί πελάτες αφήνουν Origami, τα οποία φτιάχνουν από chopsticks και από οτιδήποτε άλλο βρίσκουν πάνω στο τραπέζι τους, το οποίο μπορεί να γίνει ένα συμβολικό έργο τέχνης που θα ανταμείψει τον σερβιτόρο για τη δουλειά του.

Όταν, λοιπόν, ο εν λόγω σερβιτόρος βρήκε ένα τέτοιο Origami πριν από μερικά χρόνια στο τραπέζι που εξυπηρετούσε, άρχισε να τα μαζεύει. Με την πάροδο των χρόνων έκανε ολόκληρη συλλογή με 13.000 από αυτά κι έτσι αποφάσισε να φτιάξει μία έκθεση στο Τόκιο, χρησιμοποιώντας 8.000 κομμάτια.

Πάρτε μία γεύση από τα «φιλοδωρήματα», ενώ αν θέλετε να σκαλώσετε περισσότερο μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σχετική σελίδα του στο facebook.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved