5 βιβλία που μπορούν να εμπνεύσουν έναν άντρα για καλύτερη ζωή

Είναι η ιδανική περίοδος οι γιορτές για να θέσεις νέους στόχους.

Σίγουρα πέντε βιβλία είναι λίγα για να διαβάσεις στη διάρκεια της ζωής σου, αλλά τα παρακάτω ίσως είναι κάποια από αυτά να πρέπει να τα βάλεις σε προτεραιότητα. Εμείς για να σε βοηθήσουμε, ετοιμάσαμε μία λίστα με δικές μας προτάσεις που μπορεί να σκεφτείς να κάνεις δώρo στον εαυτό σου ή σε κάποιο αγαπημένο σου. Ευκαιρία είναι με τη νέα χρονιά να σκεφτείς πώς θα γίνεις καλύτερη εκδοχή για τον εαυτό σου και μάλλον οι παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν.

 

 

1. Ζωή με αποτέλεσμα -Clayton Christensen

Αυτό το βιβλίο έχει να κάνει με τον αυτοστοχασμό. Είναι να αμφισβητούμε όλα όσα κάνουμε, κάθε στιγμή της κάθε μέρας. Γιατί είσαι σε αυτή την εταιρεία ή σε αυτή τη σχέση; Είναι το όνειρό σου, στην πραγματικότητα, το όνειρό σου ή κάποιου άλλου; Έχεις ξεκάθαρη εικόνα των στόχων σου; Αυτά είναι πράγματα που ο Christensen σε ενθαρρύνει να ρωτήσεις τον εαυτό σου.

San Remo Café: Το μποέμ καφέ της beat σκηνής που πέρασε στην αθανασία

2. Περί συγγραφής -Stephen King

Μπορεί να μην έχεις διαβάσει ποτέ τις ιστορίες τρόμου του Stephen King, όμως το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να σου δώσει έμπνευση. Είτε γράφεις επαγγελματικά είτε για χόμπι, είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το διαβάσεις. Το βιβλίο ξεκινάει με μια συναρπαστική εξιστόρηση της παιδικής ηλικίας του συγγραφέα και της ασυνήθιστα πρώιμης επικέντρωσής του στο γράψιμο ιστοριών.

 

 

3. Το εγώ είναι ο εχθρός -Ryan Holiday

Ήθελες να διαβάσεις τον Μάρκου Αυρήλιο και ήθελες να μπεις στην φιλοσοφία του Πλάτωνα, αλλά δεν μπορείς να το διαχειριστείς; Αυτό που γίνεται ωραία σε αυτό το βιβλίο είναι ότι παίρνει όλους τους μεγάλους στωικούς φιλοσόφους και τους αναλύει για να τους καταλάβουμε με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Στο τέλος όλων, το μήνυμα είναι απλό: Δεν είσαι αλάνθαστος.

4. Ουσιοκρατία -Greg McKeown

Έχεις νιώσει ποτέ ότι ωθείς τις αντοχές σου στα όριά τους; Στο παρόν βιβλίο, ο Greg McKeown μιλά για έναν πειθαρχημένο τρόπο σκέψης. Προτείνει στο να ξεπεράσεις βασικές παραδοχές του τύπου «μπορούμε να τα έχουμε όλα» και «πρέπει να κάνω τα πάντα» και να τις αντικαταστήσεις με την επιδίωξη του «κατάλληλου πράγματος, με τον κατάλληλο τρόπο, την κατάλληλη στιγμή».

5. Σκέψου σαν πλούσιος -T. Harv Eker

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι πλουτίζουν εύ­κολα, ενώ άλλοι έχουν οικονομικές δυσκολίες; Μήπως η διαφορά βρίσκεται στην εκπαίδευση, στην εξυπνάδα, στις συγκυρίες, στις γνωριμίες ή στην τύχη; Η αναπάντεχη απάντηση είναι: Τίποτα από τα παραπάνω. Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις μια άλλη οπτική;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved