Άγραφος Νόμος: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να δανείζεις τα βιβλία σου

Πρέπει να τον τηρείς αν θέλεις να διατηρήσεις την βιβλιοθήκη σου γεμάτη με βιβλία.

Ναι μου αρέσουν τα βιβλία και η βιβλιοθήκη είναι το αγαπημένο μου έπιπλο στο σπίτι. Είναι το μέρος όπου αράζω και βρίσκω τον εαυτό μου. Όταν όμως αισθάνομαι πως κάποιο από τα βιβλία μου λείπει τότε τα πράγματα σοβαρεύουν απότομα.

 

 
 

Και κάπου εκεί είναι που θυμάμαι τον άγραφο νόμο των βιβλιοφάγων που λέει πως δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να δανείζεις βιβλίο, ούτε καν αν στο ζητήσει η ίδια σου η μάνα. Γιατί; Μα γιατί δεν πρόκειται κανείς να στο επιστρέψει ποτέ.

Πώς τα βιβλία, εκτός από τη γνώση, σου μεγαλώνουν και τη ζωή

Μπορείς να δανείζεις πολύ εύκολα το μηχανάκι, το αυτοκίνητο, την καφετιέρα, το παντελόνι σου, σίγουρα κάποια στιγμή θα στο γυρίσουν πίσω, αν όμως κάνεις το μεγάλο λάθος να δανείσεις κάποιο από τα αγαπημένα σου βιβλία τότε πρέπει να το ξεχάσεις γιατί κανείς δεν θα το φέρει πίσω ακόμη κι αν το διαβάσει.

5 βιβλία που είναι καλύτερα από τις ταινίες τους

Πόσες φορές δεν έχεις κάνει κι εσύ το ίδιο σε φίλους και γνωστούς; Έλα παραδέξου το. Η βιβλιοθήκη σου έχει και βιβλία που τα δανείστηκες και ποτέ δεν τα γύρισες πίσω. Κάτι παίζει με τα βιβλία και το δάνεισμα πάντως, κάτι μυστήριο. Είναι λες και δεν θέλεις να το γυρίσεις πίσω.

 

 
 

Η αλήθεια είναι πως μόνο μία φορά ένα φίλος μου γύρισε πίσω ένα βιβλίο και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες. Αισθάνθηκα όμως πως δεν το διάβασε ποτέ και απλά ήθελε να το γυρίσει.

Το ζήτημα είναι πως ότι βιβλίο έχω δανειστεί δεν το έχω γυρίσει ποτέ πίσω. Το ξέρω πως φταίω αλλά όμως είναι λες και είναι κάποια ασθένεια. Όλοι το ίδιο κάνουν. Όποιος έχει πάρει βιβλίο από την βιβλιοθήκη μου δεν το έχει ποτέ γυρίσει. Είναι μάστιγα. Παρατήρησε το να δεις. Δάνεισε ένα βιβλίο σου και θα το δεις να συμβαίνει μπροστά σου real time.

Οπότε κανονίστε την πορεία σας εσείς που διαβάζετε βιβλία, την επόμενη φορά που θα έρθει κάποιος στο σπίτι σας να σας ζητήσει ένα βιβλίο για να το διαβάσει τότε εσείς πρέπει απλά να αρνηθείτε ευγενικά και να πείτε πως τα βιβλία και οι γυναίκες μας δεν δανείζονται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved