Οι ηθοποιοί και οι ταινίες που δεν έπρεπε να φάνε άκυρο στα Όσκαρ

Οι 9 μεγαλύτερες (ή μικρότερες) αδικίες των φετινών βραβείων. 

Τις προβλέψεις μας για τα φετινά Όσκαρ τις κάναμε χτες, ζητήσαμε (και εξακολουθούμε να ζητάμε) και τη δική σου γνώμη. Ας πάμε όμως στις μεγάλες και μικρότερες αποσίες, ταινίες και ερμηνείες που πέρασαν απαρατήρητες και δεν κατάφεραν να βρεθούν στις τελικές υποψηφιότητες. Μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις τη λίστα με τις δικές σου «ασυγχώρητες» απουσίες στα σχόλια.

1. Patterson

Ειλικρινά, ποτς γκέγκεν αυτό; Το Patterson είναι μια ταινία που μένει μέσα σου για μέρες κι ας μιλάει για μια ζωή που δεν θα ζήσεις και για έναν τύπου που δεν θα γίνεις. Όμως είναι ανακουφιστικό να ξέρεις ότι κάπου, κάποιος κάποτε κατάφερε να γίνει ένα με την ποίηση που (δυνητικά) έχουν τα πράγματα και οι καταστάσεις. Κι αν αυτά δεν σου λένε κάτι, η ερμηνεία του Adam Driver.

1af9d050 85d0 11e6 b270 edf4b16cae3d 20160929 Paterson Trailer1

2. Amy Adams

Τη θες γλωσσολόγο στο μετριότατο Arrival; Τη θες δήθεν ριζοσπαστική μα κατά βάθος συγκλονιστικά μικροαστή ψυχρή σύζυγο στο «Νυχτόβια Πλάσματα», η απουσία της από τις υποψηφιότητες είναι πιο τεράστια και από τα γαλάζια της μάτια.

arrival amy adams screenshot h 2016

3. Deadpool

Θα ήταν ένα τολμηρό βήμα για την Ακαδημία. Δεν το έκανε. Η ευκαιρία πέρασε και άγνωστο πότε θα ξαναπαρουσιαστεί. Μεταξύ μας, ούτε και τα fanboys θα την ήθελαν την υποψηφιότητα. Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν.

deadpool1 gallery image

4. Sing Steeet

Αν είσαι πιτσιρικάς δεν γίνεται να μην το λατρέψεις. Αν είσαι μεγαλύτερος δεν γίνεται να μην νοσταλγήσεις. Κι αν δεν νοσταλγήσεις, δεν γίνεται να μην αφεθείς στο τσουνάμι feelgood διάθεσης που σε λούζει. Α ναι! Και ωραίες μουσικές.

sing street

5. Μάικλ Κίτον

Όχι πρώτης τάξης μεγέθους έκπληξη, όμως η ερμηνεία του ακροβατεί ανάμεσα στην τυπική ερμηνεία μια τυπικής βιογραφικής ταινίας και σε κάτι πιο βαθύ: ενσαρκώνει την εκ του πονηρού καπατσοσύνη, την μοχθηρία και την απληστία.

Keaton

6. Πάρτι με Λουκάνικα

Στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας ξεχώρισαν τα animation, το αφαιρετικό «Η κόκκινη χελώνα» και τούτο εδώ το διαμαντάκι, που δίχως ίχνος ελέους και καθωσπρεπισμού ψιλοκόβει πολιτική, ηθική ακόμα και το ίδιο το σινεμά. Μία θέση την άξιζαν.

maxresdefault

7. Ταράτζι Χένσον

Διδακτισμός στο φουλ από τις «Αφανείς Ηρωϊδές», αλλά αυτό ουδέποτε ενόχλησε την Ακαδημία. Επομένως, το γεγονός ότι η ερμηνεία της  πέρασε απαρατήρητη είναι από τα «αντιαθλητικά» των φετινών βραβείων.

hidden figures

8.  7 λεπτά πριν τα Μεσάνυχτα

Το γοτθικό παραμύθι του Χουν Αντόνιο Μπαγόνια, ο οποίος ευθύνεται για μερικούς από τους εφιάλτες που μας στοίχειωσαν μόλις είδαμε το «Ορφανοτροφείο», μπαλάντζαρε ανάμεσα σε Σπιλμπεργ και Ντελ Τόρο (στο τέλος έγειρε προς τον πρώτο). Η Ακαδημία δεν τα εκτίμησε.

image001

9. Silence

Αν δεν έγραφε Σκορτσέζε στην ούγια, δεν θα ήταν καν στη λίστα. Αλλά γράφει. Αλλά και ται να πεις; Ότι άξιζε να είναι; Δεν άξιζε. Τέλος συζήτησης.

27scorsese4 master675 v2



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved