Οι προβλέψεις του Ratpack για τα Όσκαρ

Περιμένουμε και τις δικές σου στο poll.

Θα σου μιλήσω με ειλικρίνεια γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλά «αρρωστάκια»: μην βασιστείς μόνο σε αυτό το κείμενο, αν θες να στοιχηματίσεις στα Όσκαρ. Και αφού γράφτηκε μια από τις πιο άκυρες πρώτες αράδες για κινηματογραφικό κείμενο, πάμε στα περαιτέρω.

Οι προβλέψεις στηρίζονται στα μέχρι τώρα δεδομένα (συν το όλο hype), αλλά και σε ευσεβείς πόθους του γράφοντος. Το ζουμί όμως είναι να τοποθετηθείς και εσύ στα pollaκια που ετοιμάσαμε για σένα.

Φύγαμε:

Καλύτερη Ταινία

La La Land

Manchester by the Sea

Moonlight

Lion

Arrival

Hacksaw Ridge

Hell or High Water

Fences

Hidden Figures

Θα το πάρει: το La La Land. Μετά το 2002 και το Chicago, θα γίνει το επόμενο μιούζικαλ που θα νικήσει στην κατηγορία. Έχει τη δυναμική, έχει μαζέψει όσα βραβεία πρέπει να κερδίζουν οι ταινίες που παίρνουν το αγαλματάκι στην κατηγορία, έχει με τους μέρος του όλους τους οσκαρικούς οιωνούς.

Θα θέλαμε να το πάρει: Manchester by the Sea. Δράμα σωστό και υπολογισμένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια. Άνθρωποι που ζουν με τις τραγωδίες τους και συνεχίσουν να αναπνέουν όταν δεν έχει μείνει τίποτα πια. Ήδη όμως έχει μείνει στην ιστορία ως η πρώτη ταινία που είναι υποψηφία για αυτό το βραβείο και η παραγωγής της έγινε από εταιρεία που ασχολείται με το streaming (Amazon Studios) και όχι τον κινηματογράφο (αν πλέον αυτά τα δύο μπορούν να υπάρξουν χωριστά).

Εσύ τι λες:

 

Καλύτερη σκηνοθεσία

Damien Chazelle (La La Land)

Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea)

Barry Jenkins, (Moonlight)

Denis Villeneuve, (Arrival)

Mel Gibson (Hacksaw Ridge)

Θα το πάρει: Damien Chazelle, πες αλεύρι… Η εναρκτήρια σεκάνς του La La Land θα μείνει για καιρό στη μνήμη μας. Αλλά από την ταινία συνολικά λείπει αυτό που μας έκανε να αγαπήσουμε τον Chazelle στο Whipalsh, ο ρυθμός. Έχουν μιλήσει όμως ήδη οι οιωνοί.

Θα θέλαμε να το πάρει: Ο Barry Jenkins γιατί ο τρόπος που στήνει τα κάδρα του, ο τρόπος που κινηματογραφεί τα σώματα μυρίζει ανθρωπίλα. Και αυτό είναι η απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η πολιτική θέση της ταινίας να γίνει συναφής με το σήμερα.

Εσύ τι πιστεύεις;

Α' Ανδρικός ρόλος

Casey Affleck (Manchester By the Sea)

Ryan Gosling (La La Land)

Andrew Garfield (Hacksaw Ridge)

Denzel Washington (Fences)  

Viggo Mortensen (Captain Fantastic)

Θα το πάρει: Denzel Washington. Δεν έχει έρθει ακόμα η ταινία στα μέρη μας, αλλά ο ηθοποιός μπαίνει στην τελική ευθεία με το καλύτερο δυνατό  momentum, με το SAG στην τσέπη, που εδώ και 12 χρόνια δίνει πάντα αλάνθαστα το νικητή της κατηγορίας.

Θα θέλαμε να το πάρει: Casey Affleck. Ένας ήρωας που επειβιώνει με όλα τα τραύματα και τις πληγές του ανοιχτά. Και θα επιβιώνει χωρίς να περιμένει για λύτρωση. Γιατί δεν θα έρθει.

Εσύ τι λες;

 

Α’ Γυναικείος ρόλος

Emma Stone (La La Land)

Natalie Portman (Jackie)

Ruth Negga (Loving)

Isabelle Huppert (Elle)

Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Θα το πάρει: Emma Stone. Έχει κερδίσει όσα βραβεία δίνουν όσκαρ Α’ γυναικείου και εδώ που τα λέμε αξίζει να κερδίσει σε μια κατηγορία που γίνεται σφαγή. Παίρνει ένα χαρακτήρα που δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον και τον οδηγεί στα αστέρια (χωρίς τη βοήθεια του Ryan Gosling αυτή τη φορά).

Θα θέλαμε να το πάρει: Emma Stone. Αν δεν σου φτάνει το πάνω, τα εξηγούμε και εδώ.

Εσύ τι λες;

Β’ Ανδρικός ρόλος

Mahershala Ali (Moonlight)

Jeff Bridges (Hell or High Water)

Dev Patel (Lion)

Lucas Hedges (Manchester by the Sea)

Michael Shannon (Nocturnal Animals)

Θα το πάρει: Το Moonlight δεν θα φύγει με άδεια χέρια από την τελετή και ο  Mahershala Ali είναι το σίγουρο χαρτί. Εξάλλου κατάφερε να φέρει εις πέρας μια ακρετά σύνθετη ερμηνεία. Ναι, όλοι οι ντίλερ έχουν το δικό τους κώδικά ηθικής. Αλλά δεν είναι όλοι προστατευτικοί χωρίς να κουνάνε το δάχτυλο και να ηθικολογούν ασύστολα. Πραγματικά ανοιχτόμυαλος μέσα σε ένα κλειστό κόσμο που έχει χτιστεί πάνω σε προκαθορισμένες ταυτότητες και πεποιθήσεις.

Θα θέλαμε να το πάρει: Πάμε πάλι με το φαβορί.

Εσύ τι λες; 

Β' Γυναικείος ρόλος

Viola Davis, Fences

Naomie Harris, Moonlight

Nicole Kidman, Lion

Octavia Spencer, Hidden Figures

Michelle Williams, Manchester by the Sea

Ποια θα το πάρει: Αν ο Mahershala Ali θεωρείται μία φορά άχαστος η Viola Davis θεωρείται 10. Και κάπως έτσι η Ακαδημία θα ξεπλύνει τα περσινά λευκά Όσκαρ δίνοντας τις δύο κατηγορίες σε μαύρους ηθοποιούς.

Θα θέλαμε να το πάρει: Michelle Williams.Εμφανίζεται ελάχιστα, αλλά αυτό της αρκεί ώστε να αφήσει το αποτύπωμα της και να κάνει δική της την πιο δυνατή στιγμή της ταινίας.

Εσύ τι λες;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved