Να που θα κρυφτεί το 1% του πληθυσμού αν γίνει της Αποκάλυψης

Οι πλούσιοι το 'σκασαν!

Θυμάσαι την ταινία «2012» με τον John Cusack; Ο πλανήτης καταστρεφόταν από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η ελίτ των πλουσίων ανά τον κόσμο, είχε ήδη φροντίσει να «κλείσει θέση» σε κάτι πολυτελέστατες κιβωτούς, ώστε να επιβιώσουν όλα τα καπιταλόσκυλα αγκαλιά την επόμενη μέρα. Αυτές εδώ. Ρε ουστ!

2012 ship05new4 copy 263

Αυτό λοιπόν που είδαμε στην ταινία, δεν φαίνεται τελικά να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ο γνωστός επιχειρηματίας Robert Vicino δεν κατασκεύασε κιβωτούς, αλλά είχε μία καλύτερη ιδέα. Αγόρασε μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη πολεμικού υλικού που χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και την μεταμόρφωσε σε ένα υπόγειο luxury resort που ακούει στο όνομα Europa One. Σκοπός του; Να φιλοξενήσει την παγκόσμια ελίτ στην περίπτωση που πέσουν αστεροειδείς, πλακώσουν τσουνάμι ή κατακτήσει ο ISIS τον κόσμο. Και φυσικά όχι αφιλοκερδώς.

810

Το Europa One θα περιλαμβάνει πολυτελή διαμερίσματα, πισίνες, φούρνο και νοσοκομείο, ενώ θα υπάρχει και χώρος κράτησης για τους κακομαθημένους που δεν θα συμμορφωθούν με τους κανόνες. Επίσης ο Vicino σχεδιάζει ειδικό χώρο για τα κατοικίδια των πλουσίων, αλλά και ειδικές αποθήκες που θα διαφυλάξει διάσημες κατασκευές της ανθρωπότητας, όπως την Μόνα Λίζα ή την Πιετά.

Η διαδικασία θα έχει ως εξής: όταν γίνει το κακό, ειδικά ελικόπτερα θα παραλάβουν τους «θαμώνες» και θα τους μεταφέρουν στο Europa One για να περάσουν πλουσιοπάροχα το υπόλοιπο της ζωής τους. Μιλάμε αυτή τη στιγμή για ένα project που κοστολογείται στα 820 εκατομμύρια ευρώ. Αν ανήκεις στο 1% πες μας πρώτα τι δουλειά έχεις στο Ratpack.gr και μετά μπες εδώ για να καβατζώσεις τη θέση σου. 

Εμείς πάλι θα είμαστε κάπου εκεί:

City destroyed

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved