Πώς θα «νικήσεις» το κρύωμα σε 24 ώρες;

Μέσα σε 5 απλά βήματα.

Οι περισσότεροι συνάδελφοί σου είναι ήδη άρρωστοι και μετά από ώρες στο γραφείο νιώθεις πως «φλερτάρεις» έντονα με το κοινό κρυολόγημα. Τα καλά νέα είναι ότι ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα, θα αποφύγεις την ταλαιπωρία και δεν θα μείνεις για μέρες στο κρεβάτι. Και όμως, 24 ώρες αρκούν, για να ανακτήσεις τις χαμένες σου δυνάμεις!

 

1. Ξεκίνα τη μέρα με ζεστό μπάνιο και καλό πρωινό

Εντάξει, μπορεί να ακούγεται βάρβαρο να καταφέρεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και να κατευθυνθείς κατευθείαν κάτω από το νερό. Πόσο μάλλον αν ξύπνησες με μύτη που «τρέχει» και πονόλαιμο, μετά από μία νύχτα γεμάτη ταλαιπωρία. Παρόλα αυτά, οι υδρατμοί θα βοηθήσουν το αναπνευστικό σου να λειτουργήσει καλύτερα.

Συνέχισε με ένα ισορροπημένο πρωινό που θα σου χαρίσει ενέργεια και θα τονώσει τον οργανισμό σου. Και αν πιστεύεις ότι το κουάκερ είναι μόνο για κορίτσια που προσέχουν τη διατροφή τους, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Ένα μπολ με ζεστό γάλα και κουάκερ, σε συνδυασμό με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι «ιδανικό» φάρμακο για να αισθανθείς καλύτερα.

 

2. Βγες μια βόλτα

Μπορεί να δυσκολευτείς να βγεις στους κρύους εξωτερικούς χώρους, όμως μία σύντομη βόλτα, θα βελτιώσει τη διάθεσή σου και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ντύσου καλά, βγες στη Φύση και ανέπνευσε καθαρό αέρα.

 

3. Κάνε τις σωστές επιλογές

Μπορεί τα μακαρόνια να είναι το αγαπημένο σου φαγητό, όπως άλλωστε και του… Τζόι από τη σειρά «Φιλαράκια», αλλά και πολλών ακόμη. Παρόλα αυτά, αν νιώθεις ότι αρρωσταίνεις, κάνε μία εξαίρεση και προτίμησε μία πιο υγιεινή επιλογή. Μία φρέσκια σαλάτα θα σου προσφέρει τις βιταμίνες και υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη για να τονώσεις τον οργανισμό σου και να αισθανθείς γεμάτος ενέργεια.

Για να κάνεις όμως «δουλίτσα», χρειάζεσαι κάτι ακόμη πιο ισχυρό, όπως για παράδειγμα οι υπερτροφές. Ιδανική για το κρυολόγημα είναι η Εχινάτσια. Μπορείς να τη βρεις ως φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, για να επωφεληθείς εύκολα και γρήγορα από τις ευεργετικές της ιδιότητες. Το SUPERFOODS® ΕΧΙΝΑΤΣΙΑ x3 περιέχει τρία διαφορετικά ήδη του βοτάνου και έχει τριπλή δράση. Επιπλέον περιέχει Βιταμίνη C και Ψευδάργυρο, που προσφέρουν τη γνωστή τόνωση στο ανοσοποιητικό. Αυτό σημαίνει ότι θα σε βοηθήσει να προλάβεις το κρυολόγημα, να μειώσεις τα συμπτώματα και να το καταπολεμήσεις αποτελεσματικά!

DD

 

4. Κοτόσουπα για βραδινό

Μπορεί να σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια, αλλά παραμένει το καλύτερο γιατρικό. Όπως αποδεικνύεται η γιαγιά σου είχε δίκιο, όταν σε κυνηγούσε με το κουτάλι στο χέρι. Εντάξει, ξέρουμε, είσαι σκληρός άντρας, αλλά αν θέλεις να αναρρώσεις γρήγορα, πρέπει να φας τη σουπίτσα σου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας κατανάλωσε μερικά ποτήρια νερό. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική γιατί τα υγρά βοηθούν στη ρευστοποίηση και την αποβολή των εκκρίσεων από τον λαιμό και τη μύτη, αλλά και στην απομάκρυνση των τοξινών.

 

5. Πέσε νωρίς για ύπνο

Η ξεκούραση πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Δώσε στον οργανισμό σου τη δυνατότητα να ανακτήσει τις χαμένες του δυνάμεις. Προσπάθησε να κοιμηθείς τουλάχιστον οκτώ ώρες προκειμένου να «φορτίσεις τις μπαταρίες σου». Κλείσε την τηλεόραση και πέσε στο κρεβάτι. Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, μπορείς να τοποθετήσεις ένα επιπλέον μαξιλάρι για να ανασηκώσεις το κεφάλι σου.

Νιώθεις ήδη καλύτερα;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved