Πρόσωπο «Ozempic»: Πώς έχει κυριεύσει το Χόλιγουντ;

Από φάρμακο διαβητικών έγινε προϊόν αδυνατίσματος.

Από πού ξεκινάνε οι αλλαγές στο καθημερινό μας lifestyle από το Χόλιγουντ φυσικά. Από εκεί και πέρα όλα τα πράγματα πάνε σε μια σειρά από Αμερική φτάνει Ευρώπη. Το Ozempic είναι αυτό που λέμε η νέα εποχή στην ομορφιά, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αρχικά, να σου πούμε ότι είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που θα έπρεπε να χορηγείται αποκλειστικά για φαρμακευτικούς λόγους, ωστόσο άλλη μία φορά που έγινε κατάχρηση και «παρερμήνευση» ως προς τη χρήση ενός φαρμάκου. 

 

 

Φρενίτιδα για ένα φάρμακο διαβητικών

Το Ozempic είναι ένα φάρμακο που συνίσταται για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ και όχι σε ασθενείς διαβήτη τύπου Ι. Ουσιαστικά η χορήγησή του συνίσταται σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη. Ωστόσο οι διαχρονικά «καινοτόμες» στην ομορφιά, Καρντάσιανς μετέτρεψαν το φάρμακο σε κάτι σαν «τάση». Για παράδειγμα η μικρή της οικογένειας η Κάιλι Τζένερ σε μία από τις πρόσφατες φωτογραφίσεις της εμφανίστηκε με εξαιρετικά λεπτή μέση -όπου η συγκεκριμένη οικογένεια φημίζεται ότι καταφεύγει σε πλαστικές επεμβάσεις παρά σε διατροφικές αλλαγές.

«Διαλειμματική νηστεία»: Η απόλυτη διατροφική μόδα των ημερών

 Υπάρχει εστίαση στην πιο φλατ κοιλιά και στα μικρότερα νούμερα στα ρούχα. Το «Οzempic face» συνήθως είναι έκδηλο όταν ένα άτομο έχει χάσει μια μεγάλη ποσότητα βάρους από το πρόσωπό του, κάνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου να φαίνονται εντονότερα. Το φάρμακο που χορηγείται σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 προκαλεί χαλάρωση στο δέρμα και πρόωρη γήρανση, effects που προκαλούνται από την απότομη απώλεια κιλών.

5 τροφές για να κόψεις την όρεξή σου

 

Τι είναι το «Ozempic face»

Ο όρος αναφέρεται στη χαλάρωση, την (πρόωρη) γήρανση και τη θαμπή όψη του δέρματος και των δομών του προσώπου, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Μπορεί το Ozempic να μην είναι διαθέσιμο για απώλεια βάρους ωστόσο μπορεί κάποιος να το λάβει για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Πρακτικά, έχει δημιουργηθεί μία γκρίζα αγορά με πωλητές και αγοραστές των φαρμάκων να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία στο να παρακάμψουν τους κανόνες της Κίνας σχετικά με τη χρήση του Ozempic, όπως γράφει η Wall Street Journal.

Ωστόσο, οι χρήστες σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να αγοράσουν το φάρμακο, απλώς δηλώνοντας ότι έχουν διαβήτη, χωρίς να χρειαστεί να δώσουν αποδείξεις. Μπορεί υπό το βάρος των (μη ρεαλιστικών) beauty standards, σελέμπριτις να έχουν μετατρέψει το Ozempic σε beauty τάση, ωστόσο ο FDA δεν έχει εγκρίνει το φάρμακο για σκοπούς απώλειας κιλών ή διαχείρισης βάρους.

Δραματικό παράδειγμα ο Σκοτ Ντισίκ

Όσοι ξέρουν για τις αδελφές Καρντάσιαν, ξέρουν για τον Σκοτ Ντισίκ που αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια για τη χρήση του φαρμάκου Ozempic μετά το σοκ της εμφάνισής του. Ο 40χρονος σταρ των ριάλιτι, που έχει αποκτήσει τρία παιδιά με την Κόρτνεϊ Καρντάσιαν «τρόμαξε» τους θαυμαστές του με τη τόση αδύνατη εμφάνισή που από ότι φαίνεται προέκυψε από τη χρήση του Ozempic για να χάσει τα παραπανίσια κιλά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved