Η «δίαιτα του κρασιού και του αυγού» γίνεται viral 50 χρόνια μετά

Ένα τεύχος της Vogue φέρνει στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

 

Ξέρουμε ότι το κρασί συνδέεται με καλή υγεία, όταν αυτό συμβαίνει σε μια κανονική κατανάλωση χωρίς υπερβολές. Αυτό όντως θα μπορούσε σήμερα να είναι μία συζήτηση με έναν διατροφολόγο, ωστόσο κάποια χρόνια πριν τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Και κάπου άρχιζαν να αλλάζουν ήταν με την οικονομική κρίση. Ο καθένας έβγαινε χωρίς καμία επαγγελματική υπόσταση να υποστηρίζει ό,τι νομίζει χωρίς επιπτώσεις.

Απώλεια βάρους: Έχει σημασία τι ώρα τρώμε;

Όπως και να ‘χει όμως έγινε ξανά viral μία διατροφή πoυ μετρά πενήντα χρόνια που ονομάζεται η «δίαιτα των αυγών και του κρασιού» που έγινε viral ξανά, διαδόθηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο της Helen Gurley Brown Sex and the Single Girl: The Unmarried Woman’s Guide to Men το 1962 και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Vogue το 1977, επειδή σίγουρα το να πίνεις ένα μπουκάλι κρασί την ημέρα μπορεί για κάποιους να ταίριαζε.

Σύμφωνα με τα όσα όριζε η δίαιτα η κατανάλωση 3-5 αυγών την ημέρα μαζί με ένα μπουκάλι κρασί 710 ml ήταν ένας καλός συνδυασμός. «Για πρωινό λαμβάνεται ένα αυγό και ένα ποτήρι κρασί, για μεσημεριανό γεύμα δύο αυγά και άλλο ένα ποτήρι και για δείπνο μια μπριζόλα (140 γρ.) και το υπόλοιπο από το μπουκάλι κρασί».
Η κουλτούρα του μέσου Έλληνα δεν είναι όπως του εξωτερικού, που θα καταναλώσει στο brunch του ένα ποτήρι αφρώδη οίνου και θα πάει στη δουλειά του.

 

 

Συνήθως αυτό συμβαίνει με τους κατοίκους σε ορεινά χωριά, που καταναλώνουν αποστάγματα. Επίσης, στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία έχουν διαφορετική σχέση με το κρασί καθώς υπάρχει μια άλλη κουλτούρα σε αυτό. Το 1962 και το 1977 η έννοια της διατροφής ως επιστήμης ήταν μακριά από τη σημερινή.
Είναι γεγονός ότι στην εποχή της έξαρσης του Τύπου είχε μία άλλη «υπόσταση». Είναι γεγονός ότι οποιοδήποτε αρθρογράφος μπορούσε να γράψει όσες συμβουλές ήθελε. Σκέψου πώς ήταν τα πρότυπα και πόσο ελαστικά ήταν όλα αυτά, ο οποιοδήποτε τυχαίος έγραφε ήταν στην ασυδοσία.

Διαλειμματική νηστεία: Τα μυστικά της νέας διατροφικής τάσης

Η ψευδοεπιστημονική χροιά του άρθρου, δεν έχει μεγάλες διαφορές από ένα άρθρο του 2000-2005 που σου προτείνει ένα «σούπερ ματζούνι» για πρωινό. Βέβαια στην περίπτωση που εξετάζεται, οι περισσότεροι απορούν πως η δίαιτα δεν όριζε συγκεκριμένο αριθμό τσιγάρων. Όχι πως το 2024 δεν έχει τα δικά του προβλήματα.

Βέβαια ας μην ξεχνιόμαστε ακόμη είναι προβληματική η κοινωνία μας όσον αφορά τα κιλά και αυτό γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν αρνητικές αναφορές. Το ζήτημα εδώ ότι πλέον είμαστε περισσότερο ενημερωμένοι σε σχέση με τη διατροφή.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved