Κέντρο ή Προάστια: Πού είναι καλύτερο να δουλεύεις τελικά;

Αξίζει τελικά να δουλεύεις στο κέντρο αλλά να μένεις σε προάστιο. Tο αντίστροφο; Ή τίποτα από τα δύο;  

Είναι από τις σημαντικότερες παραμέτρους που πρέπει να λάβεις υπόψιν όταν επιλέγεις μία δουλειά, την τοποθεσία της. Πού βρίσκεται αυτή η δουλειά, βόρεια, νότια στο κέντρο, πού; Και πού είναι καλύτερο να δουλεύεις; Σκεφτήκαμε να πάρουμε τα θετικά και τα αρνητικά και να τα αναλύσουμε. Και επειδή όλα μπορούν να γίνουν, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι ο κάθε προορισμός είναι ξεχωριστός και έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Πάμε να τα δούμε.

Η ρετρό Αθήνα των 80's έχει κάτι το cult που σε γοητεύει

 

Στο κέντρο

Προσωπικά μου αρέσει το κέντρο, το έχω συνδέσει με μνήμες από το Πανεπιστήμιο. Το γνωρίζω, το ξέρω και το έχω αγαπήσει ακριβώς όπως είναι. Έβρισκα πάντα γοητευτικό ότι ήμουν στην καρδιά της πρωτεύουσας, εκεί που γίνονται όλα και εκεί που υπάρχουν όλα. Οπότε σίγουρα σχολάς από τη δουλειά σου και πηγαίνεις για βόλτα με τους φίλους σου, πηγαίνεις για φαγητό και γενικά είσαι στην καρδιά των πραγμάτων. Συναντάς κόσμο, βλέπεις πολλές κουλτούρες και γενικά δεν βαριέσαι ποτέ. Ή μπορεί και να βαριέσαι κάτι, το οποίο είναι ότι δεν είναι τόσο καθαρά και ότι ειδικά αν παίρνεις στα μέσα γίνεται χαμός, πόσο να αντέξεις τη μπίχλα; Άσε που σε κάθε απεργία δεν μπορεί να κινηθεί τίποτα.

Ούτε στο Top 10 του παγκόσμιου τουρισμού η Αθήνα

 

Στα Βόρεια

Από την άλλη αν δουλεύεις στα Νότια ή στα Βόρεια είναι σαν να πηγαίνεις εκδρομές στη θάλασσα ή στην επαρχία. Αν πηγαίνεις προς θάλασσα έχεις την τύχη να είσαι σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Αθήνας ή αν πηγαίνεις προς τα πάνω, θα χορτάσεις δέντρα και φυτά. Θα είναι σαν να βρίσκεσαι σε κωμόπολη και η ζωή στην εξοχή κυλά όμορφα. Και εδώ θα μπορέσεις να πάρεις να βγεις και να βρεις ωραία μέρη για να πας και με λίγο παραπάνω ποιότητα ζωής, από το να είσαι στο κέντρο.

 

Τελικά, πού είναι καλύτερο να δουλεύεις;

Κατηγορηματικά θα πω, όπου είναι πιο κοντά στο σπίτι σου, όπου και να είναι αυτό. Το να είναι η εργασία σου κοντά στο σπίτι σου σημαίνει λιγότερος χρόνος μετακίνησης και άρα μεγαλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερος χρόνος για εσένα και τους δικούς σου. Και λιγότερος εκνευρισμός για εσένα. Μιλώντας για δεδομένα Αθήνας, ένα μισάωρο απόστασης από τη δουλειά σου είναι ιδανικά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved