Όταν η Γη εκρήγνυται συνειδητοποιούμε πόσο μικροί είμαστε

Δεν είναι σκηνές από ταινία, η πόλη της Ισλανδίας έχει όντως κοπεί στα δύο.

Αυτό το «πάλι καλά που γίνεται μόνο στις ταινίες» ξεθωριάζει, πραγματικά, μπροστά στις εικόνες καταστροφής από την μακρινή Ισλανδία. Το ενδεχόμενο της ηφαιστειακής έκρηξης και οι εικόνες που μας έρχονται από μια κατάσταση που θυμίζει πολύ «Το Μάτι του Δάντη», δημιουργούν ένα σκηνικό πρωτόγνωρο που μας κάνει να φαινόμαστε πολύ μικροί.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μπορούμε να μπούμε 100% στη θέση αυτών των ανθρώπων, ωστόσο και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να χάσουμε τη Γη κάτω από τα πόδια μας, χωρίς καν να μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, μια ανατριχίλα μας την προκαλεί. Ιδίως όταν ακούμε ότι 4000 κάτοικοι της πόλης Γκρίνταβικ έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, φοβούμενοι την ηφαιστειακή έκρηξη αλλά και τους χιλιάδες σεισμούς που έχουν αναγκάσει τη Γη να υποχωρήσει.

 

Τα πρώτα 10 λεπτά μετά από έναν σεισμό πολλών ρίχτερ.

Αυτή την εικόνα που μέχρι σήμερα την είχαμε περισσότερο σαν κλισέ εφέ από ταινία καταστροφής, όταν έπρεπε να τονιστεί ένας σεισμός ή ο ερχομός του Γκοτζίλα, είναι αυτή τη στιγμή πραγματικότητα στην βορειότερη χώρα της Ευρώπης και αρκετοί άνθρωποι, έχουν αρχίσει να αισθάνονται ότι πρόκειται για οιωνό που τους λέει ότι η ζωή τους είναι πλέον μακριά από σπίτι τους.

 

 

Και μόνο που ακούμε τον αριθμό 900, όσον αφορά τις σεισμικές δονήσεις, είναι ικανό να προκαλέσει ανατριχίλα, πόσο μάλλον όταν δούμε μπροστά μας τις εικόνες από τη Γη η οποία έχει ανοίξει στα δύο.

Είμαστε, τελικά, πολύ μικροί σε αυτόν τον κόσμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved