Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνει Δίπλωμα Μαγείας

Τι και αν δεν πήρες γράμμα από το Hogwarts; Υπάρχει μέλλον αλλού.

Ζηλεύεις τα λυσσακά σου όποτε βλέπεις τις ταινίες Harry Potter;  Ήθελες πάντα να μάθεις ξόρκια αλλά τελικά έμπλεξες με επιστήμες που ποτέ δεν ήθελες; Μήπως ακόμη ψάχνεις σε ποιο πανεπιστήμιο θα πας και δεν ξέρεις τι θα επιλέξεις;

Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία. Το Πανεπιστήμιο του Exeter δεν προσφέρει απλά δίπλωμα στη μαγεία αλλά μεταπτυχιακό. Ναι καλά διαβάζεις. Στις σπουδές του θα περιλαμβάνει μάστερ στο Magic and Occult Science, που θα μετατρέψει τον κάθε φοιτητή σε εν δυνάμει μάγο. Περίπου δηλαδή.

 

 

Το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου εξηγεί ότι δίνει στους σπουδαστές την ευκαιρία να αποκτήσουν τεχνογνωσία ενώ «διερευνούν τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά μέσα στη μακρά και ποικιλόμορφη ιστορία του εσωτερισμού, της μαγείας, της τελετουργικής μαγείας, της απόκρυφης επιστήμης και συναφών θεμάτων».  Το εν λόγω μεταπτυχιακό δεν θα διδάσκεται από γίγαντες και νάνους ωστόσο, αλλά από ακαδημαϊκούς σε μια σειρά επιστημονικών κλάδων, όπως η ιστορία, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η αρχαιολογία, το δράμα και η θρησκεία.

Το πανεπιστήμιο του Exeter έχει φυσικά κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα μοναδικά μεταπτυχιακά διπλώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επιτρέπει στους φοιτητές να συνδυάσουν την ιστορία της μαγείας με ένα τόσο μεγάλο εύρος άλλων θεμάτων. Δείτε και μερικά μαθήματα που αναφέρονται ενδεικτικά. ‘‘The Western Dragon in Lore, Literature and Art’’, ‘The Legend of King Arthur’’, ‘‘Philosophy and Psychedelics’’ and ‘‘Esotericism and the Magical Tradition’’. Αν μη τι άλλο ακούγονται σίγουρα ενδιαφέροντα.

Αν λοιπόν ήθελες μέχρι τώρα να είσαι άλλος ένας που θα τελειώσει μάρκετινγκ ή ναυτιλιακά και μόλις το μετάνιωσε, ευκαιρία να ρίξεις μία ματιά εδώ.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved