H LEGO Yamaha MT-10 SP είναι το απωθημένο όσων δεν είχαν ποτέ μηχανή

Με 1,478 κομμάτια και ένα λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων, είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα μετά το κλιματιστικό για αυτό το καλοκαίρι.

Η σειρά Technic της LEGO ήταν για τους περισσότερους από εμάς το πρώτο μας μηχανολογικό μάθημα. Ο συνδυασμός αυτός παιχνιδιού και πρακτικής γνώσης είναι τόσο πετυχημένος που καταφέρνει να συγκινεί ακόμα και σήμερα, ακόμα και τώρα που δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με «παιχνίδια», όπως τη νέα Yamaha ΜΤ-10 SP που θα δούμε σε λίγες μέρες στα ράφια των καταστημάτων. 

Το LEGO Land Rover έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας 

Ξεκινώντας από το πρώτο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της, είναι μεγάλη. Η κλίμακα 1:5 τη φέρνει στην ίδια κατηγορία με την BMW S1000RR που έχει παρουσιάσει πριν από μερικά χρόνια η LEGO, αλλά το μοντέλο της Yamaha είναι ακόμα πιο Technic στη φιλοσοφία της. Εκτός από το εντυπωσιακό της μέγεθος, έχει να μοστράρει και τεχνολογία. 

 

 

Στα έγκατα του πλαστικού της κινητήρα βρίσκεται μια μικρογραφία κιβωτίου ταχυτήτων. Μικρά πλαστικά γρανάζια και άξονες συνθέτουν ένα κιβώτιο τριών σχέσεων που μπορεί να μην φτάνει τις έξι της πραγματικής MT-10 SP, αλλά σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, είναι αρκούντως ρεαλιστικό. 

Η Ferrari SP3 της LEGO έχει μια ξεχωριστή ιστορία εξέλιξης 

Ο λεβιές στο αριστερό πόδι κινείται πάνω κάτω και αλλάζει σχέσεις όπως και στην κανονική μοτοσικλέτα αλλάζοντας το βήμα με το οποίο περιστρέφεται ο πίσω τροχός, πάντα με τη βοήθεια της αλυσίδας. Μάλιστα επειδή δεν μπορεί να δει κάποιος το πώς λειτουργεί το κιβώτιο αφού συναρμολογηθεί, υπάρχει διαθέσιμο app που λειτουργεί σαν ακτινογραφία του κιβωτίου. 

 

 

Αυτό σημαίνει ότι η νέα μοτοσικλέτα της LEGO προσφέρει μια phygital εμπειρία, αλλά κάνει και τα «μηχανολογικά» μαθήματα λίγο πιο φιλικά στα νέα παιδιά που έχουν μάθει να βλέπουν τα πάντα πρώτα σε μία οθόνη και μετά με γυμνό μάτι σε κάτι χειροπιαστό. Αν μη τι άλλο, φαίνεται ότι τα LEGO θα συνεχίσουν να εκπαιδεύουν νέα παιδιά, αλλά θα συνεχίσουν να δίνουν και αφορμές για αγορές σε όσους νιώθουν ακόμα παιδιά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved