Η SP3 από τη Lego δεν είναι η Ferrari που θέλουμε, αλλά η Ferrari που χρειαζόμαστε

Με μήκος που ξεπερνά το μισό μέτρο και 3778 κομμάτια, καθόμαστε άνετα Δεκαπενταύγουστο μαζί της στην Αθήνα.

Η έρευνα και η εξέλιξη ενός νέου μοντέλου της Ferrari διαρκεί περισσότερα χρόνια από όσα θα υπέθετε κανείς, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για αυτοκίνητα μαζικότατης παραγωγής. Η διατήρηση στην κορυφή της αυτοκίνησης απαιτεί περισσότερο κόπο από την κατάκτησή της και αυτή είναι μια δουλειά που ξέρουν πολύ καλά οι μηχανικοί της Ferrari. Τώρα είχαν την ευκαιρία να το μάθουν από πρώτο χέρι και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της Lego, της εταιρείας παιχνιδιών που οι πατεράδες αγαπούν περισσότερο από τους γιους τους.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lego παρουσιάζει ένα μοντέλο που βασίζεται σε κάποιο αληθινό hypercar, μετά την Bugatti Chiron και την Lamborghini Sian, η Lego θέλησε να ντύσει στα κόκκινα το νέο της καμάρι. Οι άνθρωποι της Lego δεν μπορούσαν να μείνουν ικανοποιημένοι με μια απλή απομίμηση της SP3 Daytona, έπρεπε να φτιάξουν ένα πιστό αντίγραφο υπό κλίμακα. 

Για να γίνει πραγματικότητα το καλύτερο μοντέλο της γκάμας Technic, οι υπεύθυνοι της Lego έπρεπε να ταξιδέψουν αρκετές φορές μέχρι το Maranello και να δουν από πολύ κοντά, όχι μόνο ολόκληρη την Sp3, αλλά και μεμονωμένα στοιχεία της για να τα αντιγράψουν όπως πρέπει. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν τις πόρτες με το ίδιο άνοιγμα με την αυθεντική. Αυτή δεν ήταν η μοναδική λεπτομέρεια που μετέφεραν μετά από δύο ολόκληρα χρόνια μελέτης της SP3 Daytona. 

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος πιστότητας είναι και ο δωδεκακύλινδρος κινητήρας με 12 κινούμενα πιστόνια και στρόφαλο. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει 8 σχέσεις, όσες έχει και αυτό της πραγματικής. Ελέγχεται από paddles στο τιμόνι τα οποία αλλάζουν τις σχέσεις και δίνουν διαφορετικό βήμα στους τροχούς, σαν κανονικό κιβώτιο ταχυτήτων. Σε άλλες μικρές, αλλά ενδεικτικές λεπτομέρειες, είναι οι τροχοί που είναι διαφορετικού σχήματος οι δεξιοί με τους αριστερούς, όπως ακριβώς έκανε και η Ferrari  για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, ενώ για να πετύχουν όσο καλύτερα γίνεται το χυτό σχήμα της, η Lego έφτιαξε 12 ειδικά τουβλάκια για αποκλειστική χρήση στην SP3. 

Κάπως έτσι η SP3 της Lego είναι μια όσο πιο πιστή ρέπλικα της αυθεντικής σε κλίμακα 1 προς 8 και αγγίζει τα 60 εκατοστά σε μήκος. Τα 3778 κομμάτια που την αποτελούν μας υπόσχονται ότι η συναρμολόγησή της θα κρατήσει μερικές μέρες, ενώ το πλήθος των τεχνολογικών εφαρμογών μάλλον θα ξυπνήσει το παιδί μας, αν είχε κοιμηθεί ποτέ. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved