H Bugatti σχεδιάζει έναν ουρανοξύστη για λίγους κι εκλεκτούς

Μετά τη Bentley και την Aston Martin, η παρέα των πολυτελών αυτοκινητοβιομηχανιών που μπλέκονται με το real estate μεγαλώνει.

Η στροφή των τετράτροχων brand names στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών δεν είναι ούτε ανεξήγητη, αλλά ούτε και ένα φτηνό μαρκετίστικο κόλπο για τζάμπα διαφήμιση και πώληση φυκιών για μεταξωτές κορδέλες. Σε μια εποχή που τα υπερπολυτελή αντικείμενα γνωρίζουν μια τρομακτική άνθιση, τα αυτοκίνητα ως κομμάτι αυτού του lifestyle δεν μπορούν να ακολουθήσουν ακριβώς τον ρυθμό της αγοράς. Από τη μία είναι η αποσύνδεση του αυτοκινήτου από το status αυτού που το οδηγεί και από την άλλη ο εξηλεκτρισμός που κάνει τα αυτοκίνητα περισσότερο χρηστικά και πιο λίγο πιο απρόσωπα, σαν λευκές συσκευές ή γενικά προϊόντα που δεν μας νοιάζει και τόσο πολύ η υπεραξία τους. 

 

 

Η επέκταση εταιρειών πολυτελών αυτοκινήτων στον χώρο του real estate είναι μια ενέργεια που μπαίνει σε ένα πλαίσιο προσφοράς ενός ολοκληρωμένου lifestyle το οποίο θα είναι μπρανταρισμένο με ένα λογότυπο εγνωσμένου κύρους. Ένα διαμέρισμα δηλαδή με ταυτότητα που θα λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος για όλα όσα αγαπάει κάποιος και τα θεωρεί ταυτοτικά της προσωπικότητάς του. 

Το αντίχτοιχο εγχείρημα της Aston Martin στο Τόκυο

Όπως και στην περίπτωση του ουρανοξύστη της Bentley στο Μαϊάμι, έτσι και σε αυτόν της Bugatti στο Dubai, θα υπάρχουν δύο ασανσέρ αυτοκινήτων από το ισόγειο γκαράζ, μέχρι και το ρετιρέ του 42ου ορόφου. Τα ασανσέρ αυτά θα επιτρέπουν στους ενοίκους να μπαίνουν κυριολεκτικά με το αυτοκίνητό τους στο διαμέρισμά τους και ταυτόχρονα να το έχουν παρκαρισμένο στο μπαλκόνι τους με τον τον τρόπο που όλοι εμείς έχουμε γλάστρες με φυτά και μια ψησταριά στην καλύτερη. 

 

 

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή ή για τις τιμές των 171 απλών διαμερισμάτων και των 11 μεζονετών στους τελευταίους ορόφους, αλλά η υπογραφή της Binghatti στη συνεργασία δίνει μια ιδέα για την ποιότητα του εγχειρήματος. Η Binghatti κρύβεται πίσω από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στο Dubai, με το τελευταίο project να είναι ένας ουρανοξύστης 100 ορόφων και πάλι με τη χρήση ενός πολυτελούς brand, αυτή τη φορά με τα κοσμήματα Jacob & Co  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved