pexels Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν βάζεις βενζίνη

Το κάνουμε σχεδόν όλοι και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Πόσες συμβουλές έχεις ακούσει σχετικά με τη βενζίνη; Το ποια είναι η καλύτερη ώρα, το κάθε πότε πρέπει να βάζεις, τι πρέπει να προσέξεις, αν πρέπει να κλείσεις το κινητό, να σβήσεις το τσιγάρο και άλλα πολλά. Ωστόσο υπάρχει ένα λάθος που το κάνουμε σχεδόν όλοι και μπορεί πραγματικά να αποβεί μοιραίο. Νομίζουμε ότι είναι κάτι αθώο αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

 

 

Φυσικά αναφερόμαστε στο γεγονός πως δεν τη σβήνουμε ποτέ. Υπάρχει κίνδυνος για φωτιά που ναι μεν είναι πολύ χαμηλός αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και μηδαμινός. Η αναμμένη μηχανή παράγει αρκετό ηλεκτρικό ώστε να δημιουργηθεί μία σπίθα. Κι αυτή η σπίθα αρκεί, για να προκληθεί μεγάλο πρόβλημα, ακόμη και έκρηξη. Νομίζουμε δεν χρειάζεται να σου πούμε το τι μπορεί να συμβεί σε μία έκρηξη βενζινάδικου. Δε θα πάει πολύ καλά όλο αυτό.

Το «κόλπο με το κέρμα» για να καίμε λιγότερη βενζίνη

Μπορεί να το θεωρείς αυτονόητο αλλά πολλές φορές δεν το κάνουν όλοι. Οφείλεις να σβήσεις τη μηχανή, να γεμίσεις το ρεζερβουάρ και έπειτα με την ησυχία σου να βάλεις ξανά μπροστά. Υπάρχουν λόγοι που οι κανόνες δεν είναι για να σπάνε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved