Ο χειρότερος δήμιος στην ανθρώπινη ιστορία μάλλον πήρε τη θέση με βύσμα

«11 τσεκουριές είναι καλά ή θα το βάλετε φούρνο;».

Παιδιά, ας συμφωνήσουμε σε αυτό. Αν αύριο μάθαινες ότι κάποιος θα σε εκτελούσε, πέρα από τα κλάματα και τον φόβο, στο τέλος θα ήθελες να γίνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και…καθαρά. Χωρίς να υποφέρεις τέλος πάντων. Αλλά με ένα μικρό ξεσκόνισμα στην ιστορία, είδαμε πως κάποιοι δεν ήταν τόσο τυχεροί σε αυτό.

Πάγωσε το αίμα σας όταν πρωτοακούσατε για την Γαλλική Επανάσταση και την γκιλοτίνα; Εκεί όμως το κεφάλι κοβόταν ακαριαία. Ναι οκ, μακάβρια κουβέντα, αλλά κανείς δεν σκεφτόταν αν θα νιώσει πόνο γιατί απλούστατα η γκιλοτίνα του έκοβε μέχρι και την τελευταία σκέψη μέσα στο μυαλό.

Ο Ερρίκος ο 8ος, ο μπαμπάς της Ελισάβετ της Α’, έφερε ειδικό εκτελεστή από τη Γαλλία για να κάνει την βρομοδουλειά. Στην Μαρία, την Βασίλισσα της Σκωτίας, χρειάστηκαν τρεις τσεκουριές για να πεθάνει. Η μία την βρήκε στην ράχη της πλάτης αντί να την βρει στο σβέρκο, η δεύτερη την σκότωσε και η τρίτη χρειάστηκε για να κοπεί τελείως στο κεφάλι. Δεν το λες και καλό το skill έτσι δεν είναι;

pol22

Αν όμως έπρεπε να βάλουμε ένα δείκτη αχρηστίλας και συνάμα γκαντεμιάς, το βραβείο θα το έπαιρνε η Margaret Pole. Η 67χρονη εκτελέστηκε από τον Ερρίκο τον 8ο (ναι, πάλι αυτόν) επειδή υποστήριζε τον Καθολικισμό και -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- συνωμότησε μαζί με άλλους ώστε να δολοφονήσουν τον βασιλιά. Η Margaret Pole αρνήθηκε τις κατηγορίες και αναγκάστηκαν να την γονατίσουν με το ζόρι ώστε να μπορέσουν να της κόψουν το κεφάλι. Δεν έχουμε δει μεσαιωνική εκτέλεση από κοντά, αλλά μαντεύουμε πως αν κουνιέσαι συνεχώς σε μία τέτοια μακάβρια κατάσταση, δεν θα είναι και τόσο υπέρ σου.

Ο εκτελεστής, που πρέπει να είχε προσληφθεί από φάση ΟΑΕΔ, χρειάστηκε 11 τσεκουριές για να τις κόψει το κεφάλι από την έβρισκε στην πλάτη και στο κρανίο. Τότε, για να πεις ότι η δουλειά είχε γίνει σωστά, έπρεπε να κόψεις το κεφάλι και να το δείξεις στον κόσμο προς παραδειγματισμό.

Λυπηρό. Και ένα δίδαγμα, είναι να μην βάζεις ποτέ άχρηστους να κάνουν δύσκολες δουλειές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved