Pexels Οι γάτες βγάζουν νύχια αντί για δόντια και έχουν κάθε λόγο που το κάνουν

Αν το δέρμα σου έχει γίνει “ριγέ” από τα νύχια της, τώρα ξέρεις το γιατί.

Έχω τρεις γάτες στο σπίτι οπότε ξέρω. Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να προσπαθήσεις να χαϊδέψεις μια γάτα, ιδιαίτερα αν έχει καλή σχέση με τα νύχια της. Δύσκολη περίπτωση αν δεν θέλεις να βγεις σαν φέτες μορταδέλα μετά από την προσπάθεια σου να είσαι καλός μαζί της. Οι επιστήμονες προσπαθούν χρόνια τώρα να καταλάβουν γιατί κάποιες γάτες είναι φουλ επιθετικές και κάποιες άλλες δεν είναι. Επίσης οι γάτες είναι γνωστό πως είναι με τις ώρες τους, παράξενα ζωά σίγουρα, αλλά πολύ γοητευτικά, γι' αυτό άλλωστε τις λατρεύουμε. Η έρευνα που θα διαβάσετε έχει να κάνει λοιπόν με αυτό: γιατί οι γάτες κάποιες φορές είναι καλές και κάποιες άλλες μοιάζουν βγαλμένες από την κόλαση.

 

 
 

Πολλές φορές το παιχνίδι μίας γάτας μπορεί να γίνει πολύ έντονο κι επίπονο για τον άνθρωπο αλλά και για κάποια άλλη γάτα. Γιατί γίνεται αυτό όμως; Τι ζόρι τραβάνε ο γάτες; Μία νέα έρευνα μας εξηγεί γιατί συμβαίνει τελικά αυτό. Ακόμη και οι Αιγύπτιοι που ήταν ατσίδες στα επιστημονικά, δεν είχαν καταλάβει τι παίζει με τις γάτες και την συμπεριφορά τους, ίσως γι΄ αυτό είπαν να τις ανακηρύξουν σε θεότητες να ξεμπερδεύουν.

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την απόλυτη θεραπεία για το hangover

 

Πως όμως τα κατάφεραν οι επιστήμονες; Πως έβγαλαν πέρα αυτό τον άθλο; Αυτό που δεν είχαν καταφέρει οι Αιγύπτιοι το κατάφερε η παρατηρητικότητα. Οι επιστήμονες κυριολεκτικά ''έλιωσαν'' στα βίντεο με γάτες, πράγμα φυσικά που ο περισσότερος κόσμος κάνει στο τηλέφωνο του όταν βαριέται ή απλά βρίσκεται στο τρένο. Αυτή η ενδελεχής παρατήρηση γατών έφερε στο φως πολλά νέα στοιχεία για την συμπεριφορά των μικρών μας φίλων.

Η Noema Gajdoš-Kmecová, κτηνίατρος και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής στο Košice της Σλοβακίας, ήταν επικεφαλής της εν λόγω μελέτης. Η εν λόγω επιστήμονας ασχολείται με τις γάτες πολλά χρόνια και μελετάει την συμπεριφορά τους. Η ομάδα της, η οποία περιλαμβάνει ειδικούς στη συμπεριφορά των γατών από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να συνδυάσει τις συνήθεις μεθόδους μελέτης της συμπεριφοράς των ζώων με τη σύγχρονη πολιτική επιστήμη - με άλλα λόγια, την παρακολούθηση βίντεο με τις γάτες άλλων ανθρώπων.

Πέντε τύποι τους οποίους περιμένουμε να ταπεινώσει ο Χασμπουλά

 
 

Να λοιπόν που επιτέλους όλα αυτά τα βίντεο γατών που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, τώρα έγιναν ένα σημαντικό στοιχείο για να μάθουμε κάτι για τις γάτες. Συνολικά, η ομάδα συγκέντρωσε 165 βίντεο, με 63 κλιπ που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες και 102 βίντεο που κατέβασαν από το YouTube. Αφού αφαίρεσαν τα κλιπ που κρίθηκαν ως πολύ αμφίσημα ή από τα οποία έλειπαν σημαντικές πληροφορίες όπως ο ήχος, έμειναν 105 βίντεο με 210 γάτες. Εμείς μάθαμε πολλά διαβάζοντας την κι αν τυχαίνει να έχεις κι εσύ στο σπίτι σου γάτες τότε πρέπει να την διαβάσεις άμεσα γιατί θα καταλάβεις πολλά για το ζώο σου.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις ποια ήταν τα αποτελέσματα της ''γατίσιας'' αυτής έρευνας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved