Chip Somodevilla | Getty Images 5 φαγητά που δεν πρέπει να φέρεις ΠΟΤΕ στο γραφείο

«Ποτέ και πουθενά, τσακίστε το φακόρυζο σε κάθε γειτονιά!»

Εδώ στο Ratpack τρώμε τα πάντα. Σχεδόν. Η μεγάλη διαφορά είναι πως δεν τα φέρνουμε όλα στο γραφείο κι αυτό γιατί δεν είμαστε μόνοι μας στο χώρο.

Άλλα είναι άσχημα, άλλα μυρίζουν, άλλα δεν πρέπει να τρώγονται βάση νόμου, κλπ.

Καταγράψαμε, λοιπόν, τα πιο άκυρα ταπεράκια που φέρνει ο κοσμάκης στη δουλειά του και τους ρίχνουμε ban πανηγυρικό. Γιατί κάποια πράγματα, όπως και να το κάνουμε, τα τρως μόνο στην κουζίνα σου βρε αδελφέ... 

1. Ρεβύθια ή φασολάδα

fasolada

Και τα δύο «σουποειδή» είναι πιο ζόρικα απ’ ότι δείχνουν. Και μόνο από το γεγονός ότι μιλάμε για φαγητό-σούπα, η επικινδυνότητα εκτινάσσεται αυτόματα στο 101%. Είναι από τα φαγητά που μπορούν να τα κάνουν όλα χάλια σε χρόνο dt και κανένας συνάδελφος δεν θέλει να δει πάνω στο γραφείο του φασόλια να επιπλέουν. Επίσης, αν είσαι από εκείνους με το ευαίσθητο έντερο -και σου 'χει απομείνει και λίγη ευαισθησία στην ψυχή σου- θα τα αφήσεις για να τα φας στο σπίτι. Ας την πληρώσουν οι κολλητοί, όχι οι συνάδελφοι.

2. Οτιδήποτε σε ψάρι

gavros marinatos

Βασικά είναι ο λόγος που δεν σου μιλάει ολόκληρος ο όροφος. Πριν μας πετάξεις πέτρες, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν έχουμε κάτι προσωπικό με το ψάρι και μερικά τα φιλοξενούμε και στο σπίτι μας. Αυτό που μας ενοχλεί είναι η πανηλίθια ιδέα κάποιων, να το βάζουν στον φούρνο μικροκυμάτων του γραφείου και να πλημμυρίζουν τον ντουνιά με μία αδιανόητη μπόχα που θυμίζει κάλτσες στρατιωτών στους κοιτώνες του λόχου. Οπότε περιορίσου στο να το φας κρύο κι αυτό χαριστικά. Το μόνο απαγορευτικό που ρίχνουμε, είναι στο μπακαλιάρο με σκορδαλιά που δεν το φέρνει ούτε παππούς σε ΚΑΠΗ.

3. Σαλιγκάρια, συκώτια και άλλα τέτοια περίεργα

saligaria

Άκουσε μαν. Ειλικρινά, δεν μας ενδιαφέρει ακόμη και αν τρως αράχνες στο σπίτι. Ο καθένας έχει τα γούστα του. Αλλά όταν ρουφάς το σαλιγκάρι μπροστά μας ή δείχνεις χαμογελαστά σαν καθυστερημένος τα συκωτάκια πουλιών με σκόρδο, πρέπει να θυμάσαι ότι σε αυτό το γραφείο υπάρχουν άνθρωποι που σιχαίνονται αυτό το θέαμα. Και ναι, παίζει ρόλο γιατί το γραφείο σου δεν είναι εστιατόριο αλλά εχμ... ΓΡΑΦΕΙΟ. Μήπως να τ’ αφήσεις στον φούρνο;

4. Μπάμιες

download

Πλάκα κάνεις ρε φίλε; Το περίεργο δεν είναι που τις φέρνεις γραφείο. Το περίεργο είναι που τις τρως γενικώς. Αναρωτιόμαστε ποιος ανώμαλος τις είδε και σκέφτηκε «πω, αυτές θα τα σπάνε με κοτόπουλο! Μισό να τις βάλω στο ίδιο πιάτο». Ε λοιπόν δεν τα σπάνε. Μας την σπάνε.

5. Χθεσινοβραδινά σουβλάκια

download 1

Μην τα φέρνεις ποτέ. Όχι επειδή μυρίζουν, αλλά επειδή κάνει όλους εμάς που έχουμε φέρει μπριάμ και φασολάκια να ζηλεύουμε. Δεπαναναι και του προηγούμενο μήνα, το σουβλάκι είναι πάντα σουβλάκι. 

Bonus: Ψόφα Φακόρυζο, Ψόφα!

Δεν είναι φακές. Δεν είναι ρύζι. Είναι ένα συνονθύλευμα από αηδία και κακές σκέψεις, που δεν θα το έτρωγε ούτε ο Όλιβερ Τουίστ στο ορφανοτροφείο. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο που κανείς δεν καταλαβαίνει, κατέληξε στο τάπερ του Γιώργου Πολυμενέα που το υπερασπίζεται σθεναρά μέχρι την τελευταία πιρουνιά. Άβυσσος η ψυχή του ρατπακοδιευθυντή...

download



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved