4 τρόποι για να αποφύγεις τον διάλογο με τον ΦΑΦΛΑΤΑ ταξιτζή

Δοκιμασμένο και τσεκαρισμένο.

 Αν ζούσαμε σε ένα κράτος της προκοπής, οι ταρίφες θα ήταν αναγκασμένοι να έχουν τοποθετημένο δίπλα από το αυτοκόλλητο που λέει «σιγά την πόρτα» ένα ακόμα που θα έλεγε «σιγά μην το βουλώσει», για να σε προειδοποιεί έστω κι άκομψα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΑΞΙΤΖΗ. Άνθρωπος είσαι, όμως, καμιά φορά τους λυπάσαι και μπαίνεις σε διαδικασία διαλόγου χωρίς λόγο.

Για να σε προστατεύσουμε, σου φτιάξαμε μια λίστα με 4 ατάκες που μπορείς να τους πετάξεις με το που μπεις στο ταξί, που θα τις πιάσουν και θα τις ξεχειλώσουν χωρίς να χρειαστεί να ξαναμιλήσεις. Αυτός θα μιλήσει θες δεν θες. Το θέμα είναι πόσο θέλεις να μπεις σε διάλογο μαζί του. Δεν θες. Σημείωνε, το λοιπόν.

 

Δόλωμα Νο1: Πολιτική

1p4kx6

Πιο πιθανό να σου κόψει απόδειξη ταξιτζής, παρά να πέσεις πάνω σε μη κομματικοποιημένο της συνομοταξίας τους, οπότε να 'σαι έτοιμος να σε κοιτάξει λες και είσαι εξωγήινος. Aμέσως μετά, θα ξεκινήσει να σου λέει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ κάποιος που μπορεί να σε σώσει «αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου φιλαράκι» και μετά από 15 δευτερόλεπτα θα έχεις καταλάβει αν αυτός είναι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης, ο Κουτσούμπας ή ο Μιχαλολιάκος. Όταν θα έχει εκδηλωθεί πλήρως, τον αφήνεις να σου αραδιάσει ολόκληρο το πολιτικό πρόγραμμα του σωτήρα και του ζητάς να σου επαναλάβει τον τομέα πολιτικής που σου φαίνεται ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να τραβήξει ακόμη περισσότερο τον μονόλογο. «Για ξαναπείτε μου λίγο, τι πιστεύει ο κύριος Κασιδιάρης για τους μετανάστες;».
Διάρκεια μονολόγου ταξιτζή (μετρημένη σε χιλιομετρική απόσταση): Πειραιάς-Μαλακάσα.

 

 

Δόλωμα Νο2: Γκομενικά 

download

 Του το πετάς με το που μπαίνεις και σε δει μουτρωμένο. Αυτός δεν ξέρει ότι είσαι μουτρωμένος που αναγκάστηκες να μπεις σε ταξί, εσύ όμως ξέρεις ότι η ατάκα σου αυτή είναι αρκετή για να μην ξανανοίξεις το στόμα σου μέχρι το τέλος της διαδρομής. Θα ξεκινήσει από το ξεπαρθένιασμα του κάπου εκεί γύρω στην δευτέρα δημοτικού, θα συνεχίσει με το Σπαλιαρολόγιο της εφηβείας του και θα κλείσει με όλα εκείνα «τα σκηνικά που μου κάθονται από πελάτισσες ΚΑΘΕ βράδυ. Χωρίς να το επιδιώκω κιόλας, έτσι;» και θα καταλήξει με το «μη σκας. Όλες πουτάνες είναι, θα βρεις άλλη». Να ξέρεις πως θα σε κοιτάζει από τον καθρέφτη όση ώρα μιλάει για να τσεκάρει αν έχεις ψαρώσει, οπότε φρόντισε όταν χασμουριέσαι να βγάζεις κι ένα μακρόσυρτο «ΑΑΑΑ» που να παραπέμπει σε θαυμασμό.

Διάρκεια μονολόγου ταξιτζή (μετρημένη σε χιλιομετρική απόσταση): Πειραιάς-Πύργος Ηλείας.

 

 

Δόλωμα Νο3: Επαγγελματικά

download 2

Του το πετάς μετά την «καλησπέρα», βρίσκεις ευαίσθητο σημείο και ξεμπερδεύεις μια και καλή. Σου αραδιάζει το λιγότερο μισό εκατομμύριο φταίχτες που η δουλειά έχει πέσει. Πιάνει στο στόμα του συνδικάτα, συνεχίζει με τους «αερητζήδες ταξιμπιτάδες με την ντεμέκ ευγένεια», καταριέται την Uber την ξενοκίνητη και καταλήγει με ιστορίες από τις παλιές καλές εποχές που χρέωνε κάθε κουτόφραγκο με 80ευρα για μια διαδρομή αεροδρόμιο-Κέντρο. Ο μονόλογός του θα έχει στόχο να σε πείσει ότι οι μισές σελίδες των μνημονίων έχουν γραφτεί για να στοχοποιηθούν οι ταξιτζήδες κι εσύ μέσα στην αλαλιά σου θα σκέφτεσαι πως ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει καλύτερα παρά μέσα στα 4 τετραγωνικά ενός ταξί.
Διάρκεια μονολόγου ταξιτζή (μετρημένη σε χιλιομετρική απόσταση): Πειραιάς-Απειρούπολη.

 

 

Δόλωμα Νο4: Αθλητικά 

foot

Μέσα του σκέφτεται πως «γαύρος είναι ο πούστης και μου ρίχνει στάχτη στα μάτια, θα τον κανονίσω εγώ». Θα σε ρωτήσει στο καπάκι «ναι αλλά τι ομάδα υποστήριζες μικρός;» κι όταν του πεις, είναι στανταράκι πως θα σε κάνει εικόνα να στέκεσαι στο κάγκελο του πετάλου και να φτιάχνεις κερκίδα κρατώντας στο ένα το καπνογόνο και στο άλλο την ντουντούκα. Αυτό ήταν. μην του το χαλάσεις! Άστον να πιστεύει πως έχεις μπει σε mode «Τσουκαλάς αντερκάβερ», θα θεωρήσει ιερό του χρέος να σε τουμπεκιάσει χωρίς καν να ανοίξεις το στόμα σου. Αφού χαμηλώσει τον σπορεφέμ που παίζει non stop σε όλο το οχτάωρό του, θα ξεκινήσει λεκτική σταυροφορία για την ανωτερότητα της ομάδας του, και θα ακούσεις το «ναι, αλλά όταν εσείς...», περισσότερες φορές κι από όσες θα δεις εκείνη την άσπρη μπίλια από σάλιο να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται στο μπαμ στο κάτω χείλος του. Όσο μιλάει, σκύβε το κεφάλι για να του δείξεις πως όσα διάβασε στο kafros.gr ισχύουν. 
Διάρκεια μονολόγου ταξιτζή (μετρημένη σε χιλιομετρική απόσταση): Πειραιάς-Τούμπα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved