Μια κουβέντα με τον Τάχτη του Τζόκερ είναι ό,τι πιο τυχερό θα σου συμβεί σήμερα

Συναντήσαμε τον Γιάννη Οικονομίδη, τον ηθοποιό που σού υποσχέται τα πάντα.

Έστω ότι κέρδιζες το Τζόκερ. Έστω ότι τον θεό της Τύχης εκείνη την ημέρα της κλήρωσης τον έπαιρνε ο ύπνος και διάλεγε εσένα, ρε παιδί μου. Έστω ότι έχεις δίπλα σου ανθρώπους που τους αγαπάς. Τι δώρα θα τους έκανες; Ώπα, περίμενε. Τι δώρα θα τους έταζες εννοούσα. Γιατί μην τάξεις, θα πρέπει να το κάνεις. Τι είμαστε, τίποτα παιδιά;

Ο Γιάννης Οικονομίδης είναι ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον «Τάχτη» στη διαφήμιση του Τζόκερ, είναι εκείνος που τάζει δώρα σε όλους του τους φίλους! Εμείς τον συναντήσαμε, του μιλήσαμε και εκείνο που μας είπε και μας έμεινε είναι το εξής: «Ένα δελτίο Τζόκερ μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου, εφόσον αγγίζει ένα όνειρο. Δεν νομίζω, όμως, να αλλάξει τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα του». Συμφωνείς;

DSC 3170

Πώς είναι να είσαι ο Τάχτης του Τζόκερ; Πώς αντιδρούν οι φίλοι, οι γνωστοί, αλλά και ο κόσμος;

Είναι όμορφη η αντίδραση του κόσμου όταν με βλέπει, νομίζω ότι ο «Τάχτης» έχει γίνει πολύ συμπαθής και ο κόσμος με αγκαλιάζει με χαμόγελα και ζεστασιά. Οι φίλοι μου είναι χαρούμενοι που με αντικρίζουν σε κάθε τους «βόλτα» στο διαδίκτυο ή την πόλη. Χαρούμενοι επίσης που συμμετέχω σε μία τόσο ωραία δουλειά.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, τι σου έχουν ζητήσει να τους τάξεις;

Τα δημοφιλέστερα είναι: Ταξίδι, αμάξι, γιοτ και το καλύτερο από όλα… έναν καλό άντρα για σύζυγο!

Μπορεί ένα νικητήριο δελτίο Τζόκερ να αλλάξει μια ζωή; Τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα ενός ανθρώπου;

Ένα δελτίο Τζόκερ μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου, εφόσον αγγίζει ένα όνειρο. Δεν νομίζω, όμως, να αλλάξει τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα του. Ίσα ίσα που θα γίνει «ανοιχτό βιβλίο» για τους γύρω του. Αυτό σημαίνει πως και τα καλά, και τα αρνητικά στοιχεία του θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα.

Εάν κέρδιζες το Τζόκερ, τι θα ήσουν διατεθειμένος να δωρίσεις στα πρόσωπα που αγαπάς;

Αν με ρωτούσες πριν από έναν χρόνο, θα σου έλεγα πως αν κέρδιζα το Τζόκερ θα σου αγόραζα ό,τι επιθυμούσε η καρδούλα μου. Μετά τη διαφήμιση και μπαίνοντας στο ρόλο του «Τάχτη», λέω πως θα μοιραζόμουν το ποσό με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, γιατί αυτά είναι όλη μου η ζωή.

DSC 9007

Πώς αισθάνθηκες όταν είδες το αποτέλεσμα της διαφήμισης; Υπάρχει κάτι από τα backstage που θα ήθελες να μοιραστείς;

Αισθάνθηκα υπέροχα όταν είδα τη διαφήμιση, διότι σε ένα έξυπνο και χιουμοριστικό σενάριο ο σκηνοθέτης με οδήγησε στην αμεσότητα και την «τσαχπινιά». Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστεί ένας ωραίος ρόλος, ενός γενναιόδωρου ανθρώπου της διπλανής πόρτας και κυρίως… πολύ συμπαθή!

Αναμένουμε κι άλλες διαφημίσεις του «Τάχτη»; Ποια τα επόμενα σχέδιά σου;

Ανυπομονώ και για άλλες διαφημίσεις του «Τάχτη». Δεν έχω σχέδια, διότι η ζωή με «πάει» μόνη της. Το «ταξίδι» της παράστασής μου στο εξωτερικό, μετά το Πάσχα, είναι η επόμενη κίνησή μου.

Tips

Ο Γιάννης Οικονομίδης παίζει Τζόκερ τόσο συχνά που… δεν αφήνει κλήρωση (κι εμείς μαζί σου). Αν είχε μπροστά του τον «Τάχτη» θα του ζητούσε ένα ταξίδι στο… Hollywood (λογικό). Αν κρατούσε στα χέρια του το τυχερό δελτίο, «θα έκανα το γύρο του κόσμου με τη γυναίκα της ζωής μου και τον θεότρελο γιο μου» (πάρε κι εμάς μαζί Γιάννη!).

Info

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν αρκετοί υπέροχοι σταθμοί στην καριέρα του Γιάννη, που ο καθένας από αυτούς του άνοιγε νέους δρόμους. Αυτή τη στιγμή σκηνοθετεί και παίζει στην «Joan of mArc», παράσταση που στήθηκε στα πρότυπα του βωβού κινηματογράφου. Ο ίδιος από το 2003 έχει δημιουργήσει μία θεατρική ομάδα που διασκευάζει γνωστούς μύθους και ταινίες, με οδηγό τον Chaplin και τον Keaton. Η ομάδα λέγεται Splish Splash και το ψευδώνυμό του στο θεατρικό χώρο είναι «Johnny O». Η ομάδα του έχει διακριθεί στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα έχει κοινό που την ακολουθεί φανατικά.

Εμείς, πάντως, γελάσαμε πολύ και με το making of της διαφήμισης. Ρίξε κι εσύ μια ματιά για να δεις τη… δύσκολη δουλειά του «Τάχτη»:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved