O Γιούργκεν Κλοπ έμαθε να μιλάει στην καρδιά των ανθρώπων

10 ατάκες του που αποδεικνύουν γιατί είναι μοναδικός στο είδος του.

Χρειάστηκαν λίγες λέξεις για να προκαλέσει ανατριχίλα, τόσο στους οπαδούς της Λίβερπουλ, όσο και γενικότερα στους ποδοσφαιρόφιλους: «Θα φύγω από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν» ήταν τα λόγια του Γιούργκεν Κλοπ και όπως είναι φυσικό μια μεγάλη σταθερά κατέρρευσε.

 

 

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Άνφιλντ, έμοιαζε σχεδόν βέβαιο ότι κάτι καλό θα συνέβαινε μεταξύ. Είναι σαν τις σχέσεις από προξενιό μεταξύ οικογενειών, από τις οποίες όμως ο έρωτας έχει αναπτυχθεί ούτως ή άλλως μεταξύ των δύο μελών του. Μηδενικό ρίσκο, τεράστιες προοπτικές και μια μοίρα που υπόσχεται πολλές, όμορφες στιγμές.

 Ο rockstar που είχε ανάγκη η Λίβερπουλ.

 

Ακόμα και αν υπήρξαν δυσκολίες στο δρόμο προς την ευτυχία -σε ποδοσφαιρικούς όρους επιτυχία- όλα αυτά ξεπεράστηκαν πολύ εύκολα. Μέχρι να έρθει η δύσκολη αυτή στιγμή, που κυκλοφόρησε το βίντεο-αντίο του Γερμανού προπονητή, ο οποίος μετά την ατάκα-σοκ δήλωσε:

«Μπορώ να καταλάβω πως αυτό είναι ένα σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή όταν το ακούς για πρώτη φορά αλλά σίγουρα μπορώ να το εξηγήσω ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να το εξηγήσω.

Αγαπάω όλα γύρω από το κλαμπ, αγαπάω την πόλη, αγαπάω τους οπαδούς μας. Αγαπάω την ομάδα, αγαπάω το τιμ, αγαπάω τα πάντα. Πρέπει να πάρω αυτή την απόφαση και είμαι πεπεισμένος πως είναι η σωστή. Πως να το πω; Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως... ξέμεινα από ενέργεια.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα τώρα, φυσικά, νομίζω πως το ξέρω εδώ και καιρό πως θα έπρεπε να το ανακοινώσω κάποια στιγμή αλλά είμαι απολύτως καλά τώρα.

Αλλά επίσης ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά, ξανά και ξανά και ξανά. Και μετά από τόσα χρόνια που περάσαμε μαζί και μετά τα όσα περάσαμε μαζί ο σεβασμός μου για εσάς έχει μεγαλώσει όπως και η αγάπη και το τελευταίο που σας χρωστάω είναι η αλήθεια και αυτή είναι η αλήθεια».

 

 

Εμείς σαν ελάχιστο φόρο τιμής για το ξεχωριστό έργο που άφησε, ακόμα και σε μας που δεν στηρίζαμε ποτέ την Λίβερπουλ, παραθέτουμε 10 ατάκες του, που αποδεικνύουν ότι ο Γερμανός δεν υπήρξε ποτέ μόνο ένας δάσκαλος της προπονητικής, με νοοτροπία νικητή που κατάφερε να μετατραπεί σε τοτέμ των «ρεντς», αλλά ένας τύπος που ξέρει όσο κανείς να μιλάει στην καρδιά των ανθρώπων.

Όπως έχει δηλώσει άλλωστε «η μεγαλύτερή μου επιδεξιότητα είναι η κοινή λογική. Καταλαβαίνω τη ζωή» κάτι ξέρει για τους ανθρώπους και την ψυχολογία τους.

Διαβάστε και μάθετε από τον κορυφαίο:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved