Ένας πλανήτης, χιλιάδες φωτογραφίες στα βραβεία Sony World Photography.

Ω! Τι κόσμος μπαμπά…

Το έχουμε πει ξανά ότι η εικόνα πολλές φορές αξίζει όσο χίλιες λέξεις -δυστυχώς για εμάς τους γραφιάδες αλλά ευτυχώς για τους φίλους φωτογράφους. Η δύναμή της, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από σχόλιο (για να ευλογήσουμε και λίγο τα δικά μας γένια), πραγματικά μπορεί να συγκινήσει· να σοκάρει· να ευαισθητοποιήσει και καμιά φορά ακόμα και να αλλάξει συνειδήσεις.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι προτεινόμενοι για τα βραβεία Sony World Photography 2017. Η shortlist (που μπορεί να την «τσεκάρεις» ολόκληρη πατώντας εδώ) αποτελείται από δέκα ξεχωριστούς φωτογράφους για κάθε ξεχωριστή κατηγορία και άλλους πενήντα που θεωρούνται «προτεινόμενοι». Η επιλογή έγινε μέσα από μόλις 227,596 φωτογραφίες που «τραβήχτηκαν» από επαγγελματίες και ερασιτέχνες από 60 συνολικά χώρες από όλο τον κόσμο.

koritsi

Τον Απρίλιο στο Somerset House του Λονδίνου θα παρουσιαστούν σε μία τεράστια έκθεση με πολύ διαφορετική θεματολόγια: κορίτσια που χαμογελάνε στον φακό, το μεγαλείο της άγριας φύσης, η ανθρώπινη δυστυχία, τα αθλητικά επιτεύγματα και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους.

Στην παρακάτω γκάλερι μπορείς να πάρεις μία μικρή γεύση. Να χαζέψεις, να θαυμάσεις, να χαθείς, να τρομάξεις και να προβληματιστείς με κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή της ανθρώπινης ζωής πάνω στον πλανήτη Γη. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved