Μια street art πρωτοβουλία που υπενθυμίζει στους άντρες τα όρια ανάμεσα στο φλερτ και τη χυδαιότητα.

Αν ένας άντρας μπει στο μυαλό μιας γυναίκας που νιώθει ότι θίγεται με τα κοπλιμέντα που της κάνουν στο δρόμο, ίσως και να τα βρει σκούρα. «Μα καλά. Σε ποιον δεν αρέσει να τον αποθεώνουν;».

Αν τα βάλεις, όμως, κάτω θα δεις ότι πασχίζεις πολύ για να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσες ένα κόρτε της προκοπής, ένα λεκτικό φλερτάρισμα στο δρόμο που ξεχείλιζε από ευγένεια και πετυχημένο χιούμορ αντί για αυθάδεια και χυδαία προσβολή

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες εκεί έξω καθημερινά. Ξεκάθαρα. Γυναίκες που το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους όταν περπατάνε αμέριμνες στο πεζοδρόμιο, είναι αυτό: να ενδώσουν στις επίμονες προτροπές για απάντηση στην πεσιματική ατάκα που μόλις σκαρφίστηκες.

Τη σκέψη αυτών των γυναικών οπτικοποίησε η Tatyana Fazlalizadeh, ζωγραφίζοντας με μολύβι σκίτσα ανέκφραστων γυναικών, κάτω από το σύνθημα «Σταμάτα να λες στις Γυναίκες να Χαμογελούν». Σκίτσα τα οποία αφισοκόλλησε στην πόλη της μεταφέροντας το μήνυμα ότι οι γυναίκες δεν σου χρωστούν το χρόνο τους όταν περπατάνε σε δημόσιο χώρο. 

Το βίντεο με την εν λόγω πρωτοβουλία δεν είναι καινούργιο. Το μήνυμά της τελευταίας ωστόσο είναι διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο. 

Ρίξε μια ματιά. 

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved