Instagram Μοντέλο με Τεχνητή Νοημοσύνη βγάζει περισσότερα λεφτά από εσένα

Η Αϊτάνα Λόπες είναι ένα δημιούργημα Al αλλά σχεδόν κανείς δεν το καταλαβαίνει στο Instagram.

Δε μας προκαλεί καμία έκπληξη. Το βλέπαμε να έρχεται όπως εκείνο το γκολ στο 90, με τη γηπεδούχο ομάδα να πιέζει ασταμάτητα. Μοντέλο που δημιουργήθηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το νέο χτύπημα στις ηλεκτρονικές ζωές μας. Δημιουργήθηκε από ένα πρακτορείο μοντέλων Al, το The Clueless, το οποίο εδρεύει στη Βαρκελώνη. 

 

 

Ονομάζεται Αϊτάνα Λόπες και σχεδόν κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι ψεύτικη ή ακόμη μία εντυπωσιακή influencer. Το περιεχόμενο που ανεβάζουν στον λογαριασμό του μοντέλου είναι βασισμένο κυρίως σε video games και γυμναστική και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το προφίλ της το ακολουθούν 97.800 χρήστες. 

«Ένα από τα πράγματα που ανεβάζουν το κόστος σε μια παραγωγή είναι η μεταφορά του μοντέλου σε μια πόλη του εξωτερικού, οι πτήσεις, τα ξενοδοχεία κ.λπ.», εξήγησε ο Ruben Cruz, ιδρυτής της The Clueless σε συνέντευξή του στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό RAC1 και συμπλήρωσε πως «περιελάμβανε πολλά έξοδα όλο αυτό κι έτσι σκεφτήκαμε τη συγκεκριμένη εταιρεία». 

 

 

Η επιτυχία που γνωρίζει το μοντέλο είναι μεγάλη και σταδιακά μεγαλώνει κι άλλο, καθώς πλέον είναι περιζήτητη. Έχει λάβει προσκλήσεις για εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει φτάσει στο σημείο να κερδίζει περίπου 4.000 ευρώ το μήνα. Βλέποντας όλα αυτά, το The Clueless προχώρησε στη δημιουργία και δεύτερου μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης, της Μάια, η οποία όπως περιγράφει η εταιρεία «ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, το makeup, τη μουσική, τη φωτογραφία και τα ταξίδια».

Καλωσήρθατε στην έρημο του πραγματικού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved