H Τόνια είναι η Φιλόλογος που σου στέρησε η ρημάδα η ζωή

Η μεταρρύθμιση που χρειάζεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, μπροστά στα μάτια σου.

Κατά καιρούς σκάνε στην οθόνη των υπολογιστών ή της τηλεόρασής μας διάφορες ειδήσεις που αφορούν στην τάδε 24χρονη καθηγήτρια που αποπλάνησε τον τάδε 17χρονο μαθητή της στις ΗΠΑ. Αφήνουμε στην άκρη όλα εκείνα τα δακρύβρεχτα και δηθενιάρικα σχόλια που συνοδεύουν την είδηση και σας ρωτάμε ντόμπρα και σταράτα: 

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΙΑΟΛΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙ;

Ρητορικό το ερώτημα βέβαια, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως η μοίρα έχει ταχθεί απέναντι στα ελληνόπουλα που είναι καταδικασμένα να τελειώνουν το λύκειο έχοντας ως εικόνα από το τελευταίο μάθημα την κυρία Ασπασία που βρισκόταν ένα βήμα πριν από το θάνατο πριν από τη συνταξιοδότηση. 

Η κατάσταση, πάντως, φαίνεται πως σιγά σιγά αλλάζει και η νέα γενιά θα φανεί πιο τυχερή, αν λάβουμε υπόψη πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα εμπλουτίζεται με νέο αίμα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό της Τόνιας Σκουρτανιώτη, της φιλολόγου που -αν και δεν γνωρίζουμε προσωπικά- φανταζόμαστε πως δίνει αρκετή δουλειά για το σπίτι στους μαθητές της. 


Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει Ελληνίδα Καρντάσιαν αλλά εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το τριπάκι. Είτε μοιάζει στην τηλεπερσόνα με την αρμένικη καταγωγή, είτε στην Μέγκαν Φοξ, ουδόλως μας απασχολεί. Σε αυτά δεν χωρούν ταμπέλες και οπαδικά. Τσεκάρετε φωτοάλμπουμ κι αν δεν σας φανεί αρκετό, η πόρτα του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram είναι πάντα ανοιχτή...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved