Σεμπά: Ένας Βραζιλιάνος απ' το Ζεφύρι

5 πιθανοί λόγοι που ανάγκασαν το Χρυσοβαλάντη Σεβαστιανό να φύγει από το «Καραϊσκάκης» στο ημίχρονο του αγώνα με τη Γιουβέντους.

Ας παραδεχτούμε επιτέλους αυτό που όλοι συζητάμε μεταξύ μας, αλλά διστάζουμε να πούμε δημοσίως: ο Σεμπά, μπορεί να παριστάνει το Βραζιλιάνο, αλλά αποκλείεται να είναι Βραζιλιάνος. Πολύ απλά διότι οι Βραζιλιάνοι, οι πραγματικοί Βραζιλιάνοι, οι 100% Βραζιλιάνοι ξέρουν μπάλα – ο Σεμπά όχι. Μια γιαγιά να βρεις στη Βραζιλία και να της πετάξεις μια μπάλα, μια «ραμπόνα» θα στην κάνει. Οι γνώσεις του Σεμπά επί του θέματος, φτάνουν μέχρι τη Ραμόνα και το «My Style Rocks». Ένας παππούς με περπατούρα, άμα βρει μια μπάλα στρωμένη μπροστά του, θα κάνει ένα «τούνελ» έτσι για την αλητεία. Το πιο κοντινό που μπορεί να φτάσει ο Σεμπά σε τούνελ, είναι ένα τούνελ της Αττικής Οδού. Απλά και ξεκάθαρα.

Τα χαρτιά του λένε ότι το πλήρες του όνομα είναι Σεμπαστιάο ντε Φρέιτας Κόοτο Τζούνιορ, ο οποίος γεννήθηκε στο Σαλβαδόρ της Βραζιλίας. Η πραγματικότητα λέει ότι πιθανότατα λέγεται Χρυσοβαλάντης Χαλιλόπουλος Σεβαστιανός, ο οποίος γεννήθηκε στο Ζεφύρι. Είχε μια αφίσα του συγχωρεμένου του Μαρσελίνο κρεμασμένη στη σκηνή του και ονειρευόταν από μικρό παιδί μια μέρα να γίνει σαν κι εκείνον. Δεν είχε το ταλέντο του φυσικά, δεν τον είπαν ποτέ «Μαραντόνα» όπως τον 17χρονο Μαρσελίνο, αλλά σκέφτηκε ότι αν παραστήσει τον Βραζιλιάνο και περάσει από την Πορτογαλία, έχει καλές πιθανότητες να ξεγελάσει τον κόσμο.


download

Και τα κατάφερε! Έβαλε στο βιογραφικό του ότι αγωνίστηκε στην Κρουζέιρο, πήγε με κάποιο τρόπο στην Πορτογαλία και την Πόρτο και μετά βρήκε την άκρη του και μετακόμισε στην Εστορίλ, απ’ όπου και τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Όπως ακριβώς είναι αδιευκρίνιστη η καταγωγή και η εθνικότητά του, κάπως έτσι είναι αδιευκρίνιστη και η θέση που αγωνίζεται. Είναι επιθετικός; Μπα. Είναι δεύτερος επιθετικός; Θα ήταν, αν μπροστά του έπαιζε ο Λεβαντόφσκι ή ο Καβάνι και τράβαγε πάνω του 4 αμυντικούς. Είναι αριστερό ή δεξί χαφ – εξτρέμ; Θα ήταν, αν είχε σέντρα. Αν είχε ντρίπλα. Αν είχε κάτι βρε αδελφέ. Αλλά εκεί στα χωμάτινα γήπεδα της Αγίας Βαρβάρας όπου μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, ξεχώρισε για το πάθος και το δυναμισμό του, όχι για την τεχνική του.


1728780

 

Στο ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, ο Χρυσοβαλάντης Σεμπά αντικαταστάθηκε από τον Μάριν και έφυγε από το γήπεδο! Κάποιοι υπέθεσαν ότι στράβωσε που έγινε αλλαγή και δεν είχε καμία διάθεση να παραμείνει στο «Καραϊσκάκης» και να παρακολουθήσει την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Εντάξει, βέβαια, υπάρχουν και χειρότερα. Το δαχτύλιασμα του Περότι ας πούμε. 

Η ομάδα Έρευνας όμως του Ratpack.gr έψαξε και βρήκε τους 5 πιθανότερους λόγους που ανάγκασαν το Χρυσοβαλάντη της καρδιάς μας να φύγει από το γήπεδο:

1. Έγινε φασαρία κι έπεσαν πυροβολισμοί στον καταυλισμό κι έπρεπε να πάει να βάλει μια τάξη.
2. Έκοψε ιμάντα το Ντάτσουν κι έπρεπε να πάει να το μαστορέψει όλο το βράδυ, για να είναι έτοιμο το πρωί.
3. Έβγαλε καινούργιο τραγούδι ο Παϊτέρης και δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να το ακούσει πρώτος live.
4. Ήρθε η καινούργια παρτίδα με τα χαλιά κι έπρεπε να ταξινομηθούν και να ντανιαστούν, πριν φορτωθούν και φύγουν προς διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
5. Παντρευόταν η 14χρονη ξαδέλφη του κι έπρεπε να πάει στο γάμο. Ήταν μάλιστα πολύ χαρούμενος, διότι φοβόντουσαν στο σόι ότι θα μείνει γεροντοκόρη, μια που είχε φτάσει σε τόσο προχωρημένη ηλικία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved