STRINGER Brazil | Getty Images Άσε μας βρε Μπολτ αγόρι μου που θες να παίξεις και στην Ντόρτμουντ...

Δες εδώ κάτι τύπους που το δοκίμασαν κι από winners κατέληξαν τσουρουκάδες. 

Όταν έχεις κατακτήσει τα πάντα, αρχίζεις και βαριέσαι. Μπουχτίζεις. Καλά, δεν είναι και κανόνας για όλους εμάς που η τελευταία μας κατάκτηση ήταν μία τύπισσα πριν από 83 Σαββατόβραδα, αλλά μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση ενός ανθρώπου που έχει φτάσει σε κορεσμό τίτλων, να αλλάξει ρότα.

Έχει βουίξει το διαδίκτυο για την απόφαση του Usain Bolt, μετά από εννέα χρυσά μετάλλια στο στίβο, να δοκιμάσει την τύχη του στο ποδόσφαιρο. 

Ουδεμία έκπληξη προκαλεί, αφού η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο είναι αποδεδειγμένη από τα ανοιχτά του συναισθήματα για τη Manchester United, αλλά και την καλή του σχέση με το τόπι σε πολλές μαζώξεις.

Ο Bolt, λοιπόν, θα ξεκινήσει προπονήσεις με την Μπορούσια Ντόρτμουντ κι εδώ εγείρονται πολλά ερωτήματα: Σε ποια θέση θα παίξει; Ποια άλλα skills διαθέτει πέραν της ταχύτητας; Θα τον πιάνουν οι αντίπαλοι; Θα μπορεί να προσαρμοστεί στο 11άρι ή θα τρέχει πάνω κάτω σαν τσιτάχ; Θα έχει καλό σουτ ή θα κλωτσάει την μπάλα και θα τρέχει να την προσπεράσει;

Καλά όλα αυτά και μένει να τα δούμε στο γρασίδι. Η πρώτη απορία που γεννάται, όμως, έχει να κάνει με ανάλογα τέτοια παραδείγματα αθλητών που τους άρεσαν οι δοκιμές. Η απάντηση είναι «αμέτρητοι». αλλά για να μην κουραζόμαστε θα θυμηθούμε τα πιο τρανταχτά.

1. Michael Phelps

6a0120a5464113970c017d40c09440970c pi

Εσύ αφήνεις τον θείο, πιάνεις το τζόκερ. Αυτός άφησε το κολύμπι, αφού η μόνη πρόκληση που του ‘χε απομείνει ήταν να νικήσει τα πιράνχας κι έπιασε το μπαστούνι του γκολφ. Όλοι μείνανε άφωνοι όταν αντίκρισαν την προσαρμογή και τις ικανότητές του σε ένα εντελώς διαφορετικό μεν, ακόμη πιο γκλαμουράτο δε, άθλημα λέγοντας «ααα, παίζει καλά ΚΑΙ γκολφ»! Μιλάμε για περίπτωση αθλητή που κάνει τα πάντα καλά. Δεν μπορεί να ‘ναι μέτριος.

 

2. Michael Jordan

140207114952 michael jordan 05131297 single image cut

Όταν το 1993 αποφάσισε -για λίγο- να αποσυρθεί, στο διάστημα που έμεινε μακριά από τα παρκέ έκανε πράξη το όνειρο του πατέρα του να παίξει μπέιζμπολ. Η θητεία του από την MBL ήταν σύντομη και θα λέγαμε ανεπιτυχής. Όπως και η επιστροφή του στο NBA με τους Wizards. Κακός δεν ήταν, αλλά οι μοιραίες συγκρίσεις με το μπάκετ τον αδίκησαν.

 

3. Brock Lesnar

maxresdefault

Το θεριό από το WWE δοκίμασε την τύχη του και στο MMA αλλά και στο NFL. Στο δεύτερο μάλιστα η παρουσία του τρόμαζε τους πάντες, η πορεία του σε αυτό όμως κράτησε λίγο, ειδικά όταν ένα τροχαίο με την μηχανή τον άφησε με σπασμένη τη λεκάνη. Όσο για το MMA; Κατάφερε να πάρει το «UFC», ωστόσο μία σειρά από συνεχόμενες ήττες και ένα χειρουργείο τον οδήγησαν στην απόσυρση.

 

4. Jerry Rice

rice 59479

Δεδομένα ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος, παίκτης του NFL, αλλά και από τους πιο επιδραστικούς στην ιστορία του αθλήματος. Πριν αποσυρθεί το 2005 είχε ήδη 20ετή εμπειρία στο χορτάρι του γκολ, το οποίο θέλησε να ακολουθήσει επαγγελματικά, συμμετέχοντας μάλιστα το 2010 στο γαλλικό «Express Classic». Η επίδοσή του ήταν τραγική, το ίδιο και η κατάταξή του, αποφασίζοντας να μην ξαναπαίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

 

5. Jimmy Bullard

image

Το παιδί με το χαμόγελο, αφού όργωσε τα γήπεδα της Premier League με πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Wigan, Fulham και Hull City, αποσύρθηκε το 2012 για να διεισδύσει αργότερα στον κόσμο του γκολφ. Ναι, και αυτός! Κι όμως, η συμμετοχή του στο «PGA EuroPro Tour» δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, κι έτσι, μετά από έναν και μόλις χρόνο τα παράτησε.


Οι παραπάνω, βέβαια, δεν είναι οι μόνοι που θέλησαν να δοκιμάσουν μία άλλη καριέρα...


 

 

 Λεμπρόν Vs Ντουράντ.. Ναι, αλλά πού;

 

 

Και δεν του φαινόταν...

 

Και, τέλος, ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτό:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved