Ο Τόνι Σνελ έστρεψε όλο τον κόσμο κατά των μικρών ομάδων του ΝΒΑ

Όλοι μισούν τα συγκεκριμένα κλαμπ και ο λόγος είναι ο παίκτης- σύμβολο των ημερών.

Δεν θα παρεξηγήσουμε κανέναν αν δεν πήρε ποτέ χαμπάρι τον Τόνι Σνελ κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ. Άλλωστε δεν ήταν ποτέ του σταρ, αλλά ένας τίμιος, σχεδόν «αόρατος» ρολίστας που κατάφερε να γράψει το επικό ρεκόρ, μάλιστα, σε δύο παιχνίδια: 0 πόντους, 0 ριμπάουντ, 0 ασίστ, 0 μπλοκ, 0 κλεψίματα σε πάνω από 10 λεπτά συμμετοχής. Όπως και να έχει, το να κάνεις το απόλυτο μηδέν σε δύο παιχνίδια είναι milestone που σε κατατάσσουν ως θρύλο.

 

 

Αυτή τη στιγμή, όμως, ο Τόνι Σνελ έχει καταφέρει από το πουθενά να γίνει το πλέον συζητημένο άτομο σε όλο το ΝΒΑ και αυτό έχει να κάνει με την επιθυμία του να βρει συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, χωρίς να έχει αξιώσεις για να παίζει. Δυστυχώς για τον ίδιο, η περασμένη Παρασκεύη (2/2), ήταν η τελευταία μέρα προθεσμίας για υπογραφή συμβολαίου από κάποια ομάδα του NBA.

Ποιος Draymond Green όταν έχεις ζήσει Jail-Blazers

Η ανάγκη για συμβόλαιο

Οι λόγοι που μετέτρεψαν την αναζήτηση συμβολαίου του νυν παίκτη της θυγατρικής ομάδας των Σέλτικς, Μέιν Ρεντ Κλος, διαφέρει από κάθε άλλη. Μοναδικός λόγος για να το πετύχει ήταν να υπογράψει για 10η σεζόν με κάποια ομάδα της λίγκας. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για το premium πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης της οικογένειάς του εφ' όρου ζωής από το NBA, καθώς έχει συμπληρώσει προϋπηρεσία 9 ετών. Μια μικρή σημείωση κάπου εδώ, ότι οι δύο γιοι του, Κάρτερ και Κένζο, τριών και δύο ετών αντίστοιχα, έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και ένα τέτοιο προνόμιο θα ήταν τεράστιο ελαφρυντικό για τον άλλοτε συμπαίκτη και καλό φίλο του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η συγκεκριμένη κατάσταση προκάλεσε μεγάλο κύμα συμπαράστασης από πολλούς νυν και πρώην παίκτες του ΝΒΑ, οι οποίοι τάχτηκαν στο πλευρό του Σνελ και διατυμπάνιζαν με κάθε τρόπο ότι κάποια ομάδα πρέπει να τον υπογράψει.

 

 

Οι μικρές ομάδες συγκεντρώνουν τα «βέλη»

Δυστυχώς, ο Σνελ δεν πρόλαβε την προθεσμία και το γεγονός ότι πολλές ομάδες που δεν έχουν καν στόχους ενώ διαθέτουν μεγάλο χώρο στο salary cap τους τον προσπέρασαν, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα γιατί δεν έκαναν πρόταση στον Σνελ.

Ομάδες όπως οι παρακάτω, για παράδειγμα:

 

 

Οι Πίστονς ή οι Ουίζαρντς που βρίσκονται στον πάτο, έχουν χρήμα να διαθέσουν και υπογράφοντας τον Σνελ μπορεί να μην πετύχαιναν κάτι αγωνιστικά, σίγουρα όμως θα κέρδιζαν τις εντυπώσεις με μια κίνηση ανθρωπιάς.

Αυτό δεν έγινε, τελικά, και το αποτέλεσμα ήταν οι συγκεκριμένες ομάδες να βιώνουν τελευταίο το μένος του κόσμου. Και η αλήθεια είναι, το να βρίσκεσαι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να σε μισούν ακόμα και οι ίδιοι οι οπαδοί σου, δεν είναι και τόσο ιδανική συνθήκη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved