InTime Μητέρα των μαχών, μάχη των ψηλών!

O Χρήστος Μπαρούνης μαντεύει τους δύο πρωταγωνιστές που θα κρίνουν το ντέρμπι Παναθηναϊκού Superfoods-Ολυμπιακού.

 

Είτε είσαι Παναθηναϊκός, είτε Ολυμπιακός, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι απόψε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά συγκριτικά με όσα έγινα στις 16 του μήνα. Πέρα από το 1-1 που έγινε εκείνη τη βραδιά και μάλιστα με  εμφατικό διπλό των «πρασίνων» μέσα στο ΣΕΦ, πέρα από την αλλαγή της ψυχολογίας, την κλίση της… ζυγαριάς στη μάχη του γοήτρου αλλά και την μπίλια της έδρας που πλέον κάθεται στο πράσινο, έχει αλλάξει και η εικόνα τόσο των δύο ομάδων γενικότερα, όσο και των μεγάλων «ατού» τους. Υπάρχουν παίκτες σε ντεφορμάρισμα, η επίδοση των οποίων μάλιστα αποτελεί κινητήριο μοχλό στην εικόνα των ομάδων τους, αλλά και παίκτες που από κομπάρσοι, λειτουργούν ως αντίβαρο και έχουν κρίνει μέχρι και παιχνίδια. Είτε με ξεσπάσματα, είτε με τον ρόλο του «κρυφού» πρωταγωνιστή.

Δεν χωράει συζήτηση ότι οι πρωταγωνιστικές των δύο ομάδων, αυτοί που κρίνουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, ή την απόδοσή τους ή ακόμη και την απόδοση των συμπαικτών τους, είναι και οι δύο αρχηγοί, ηγέτες και μαέστροι τους. Ο Νικ Καλάθης και ο Βασίλης Σπανούλης. Μέσα στους κοινούς αντίστοιχους ρόλους τους, όμως, υπάρχει και κάτι άλλο κοινό αυτή την περίοδο. Το ντεφορμάρισμά τους. Αμφότεροι οι αρχηγοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι εμφανώς κουρασμένοι, είναι ντεφορμέ και δεν προσφέρουν στις ομάδες και στους συμπαίκτες του τα συνηθισμένα σε δημιουργία και σκοράρισμα. Η δική τους απόδοση, ενδέχεται να επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας τους, ωστόσο το πιο πιθανό είναι για τρίτη φορά μέσα στο μήνα, το ντέρμπι να το κρίνει πάλι από ένας… X factor για την κάθε ομάδα.

Αν χρησιμοποιήσουμε σύμβολα, λοιπόν, βλέπω στο πράσινο «Χ» τον Μπουρούση και στο αντίστοιχο κόκκινο τον Μπιρτς. Κανείς δεν είναι… άγνωστος παράγων από τους δύο, αμφότεροι διαθέτουν ποιότητα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός θα επιλέξει να πάει ξανά στο ζωγραφιστό. Στην προκειμένη, ο Μπουρούσης που ειδικά στα ματς Πρωταθλήματος «φτιάχνεται» ίσως και να έχει πλεονέκτημα, ενώ εκτός από το να εκτελεί στο ποστ, ξέρει πολύ καλά και να δημιουργεί από εκείνο το σημείο. Ο Μπιρτς από την πλευρά του βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και θα επιχειρήσει να δώσει στον Ολυμπιακό ένα στοιχείο που ο ίδιος… ειδικεύεται που επίσης μπορεί να καθορίσει το ματς: Τα επιθετικά ριμπάουντ.

Φυσικά, μιλάμε για δύο πρόσωπα από τα… 24! Σε ένα ντέρμπι μπορεί η εξέλιξη να κριθεί από τον 12ο της κάθε ομάδας. Ή μπορεί να οδηγηθούμε στα στανταράκια και στα… προβλεπόμενα, Καλάθης και Σπανούλης δηλαδή. 

Σας ακούω... 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved