7 σκέψεις που κάνει μια Γυναίκα όταν της λες να σε ακολουθήσει μετανάστρια στο εξωτερικό

Η Σάντυ Ροδίου «σκαλίζει» ένα θέμα που απασχολεί αρκετά ζευγάρια στα χρόνια της Κρίσης. 

10 SHARES

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάκη


Σενάριο Α: Έτρεξε στην αγκαλιά σου ενθουσιασμένη με δάκρυα χαράς στα μάτια, σε κοίταξε, έκανε μία μεγάλη παύση και είπε το «I do». Ακριβώς όπως συμβαίνει στις ταινίες. Και μετά, επανέλαβε τις φράσεις σου ξανά και ξανά σαν πραγματική πρωταγωνίστρια σαπουνόπερας… «Μα όντως θέλεις να έρθω μαζί σου;». Τότε, και εσύ για ακόμη περισσότερη έμφαση, σαν άλλος Γιάνγκος Δράκος, είπες: «Ναι Βίρνα, θέλω να έρθεις μαζί μου». Και κάπως έτσι, χωρίς δράμα, ξεκινήσατε την κοινή σας πορεία σαν lovebirds. Και ζήσαμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα.

Σενάριο Β: Το συζητήσατε, ξανά και ξανά. Περίμενες να ενθουσιαστεί, αλλά αντίθετα εκείνη το πήρε κάπως «βαριά». Της έδωσες την ευκαιρία να βγάλει από μέσα της την drama queen που πάντα έκρυβε και έτσι είπε πως ήθελε να το σκεφτεί και φυσικά, αυτό πήρε περισσότερο χρόνο από ό,τι είχες φανταστεί. Και κάπως έτσι, εσύ βρέθηκες στο Βερολίνο να ξεκινάς τη νέα σου ζωή μόνος, ενώ εκείνη ακόμη το σκέφτονταν και έκανε λίστες με τα θετικά και τα αρνητικά που θα συνεπάγονταν η απόφασή της…

Ποιες ήταν λοιπόν οι σκέψεις που κατέκλυζαν το μυαλό της και τι μπορεί να πιστεύει τελικά εκείνη;


1. Ότι δεν το εννοείς πραγματικά 

Θεώρησε ότι ήταν μία παρορμητική απόφαση, κάτι που απλά είπες πάνω στη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής, όταν ανακοίνωνες ότι φεύγεις. Νομίζει πως δεν το εννοούσες και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξεις γνώμη και εκείνη να μείνει με τη βαλίτσα στο χέρι… Ναι, και οι γυναίκες μερικές φορές είναι ανασφαλείς… Ή μπορεί, απλώς, να μην την έχεις πείσει ότι πραγματικά «ψήνεσαι» για τη φάση, γιατί είσαι πολύ άντρας και δεν μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.

Τι να κάνεις: Σε αυτήν την περίπτωση, απλώς δοκίμασε να επαναδιατυπώσεις την πρότασή σου.


2. Ότι τη θέλεις για παραδουλεύτρα

Εσύ μπορεί να βρήκες τη δουλειά των ονείρων σου. Εκείνη όμως; Φαντάζεται τον εαυτό της κλεισμένο στο σπίτι, να πλένει πιάτα, να σιδερώνει, να σκουπίζει και να σφουγγαρίζει. Όταν γυρίζεις κουρασμένος από το γραφείο, εκείνη θα σε περιμένει πάντα χαμογελαστή, θα σου φέρνει τις παντόφλες σου και θα σου σερβίρει ζεστό φαγητό…

Τι να κάνεις: Πες της ότι δεν είναι αλήθεια.


3. Ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της 

Είναι χαλαρή, ενθουσιώδης και πάντα σε ετοιμότητα για ό,τι προκύψει. Θα σε ακολουθήσει ακόμα και σε αυτά τα πρώτα αβέβαια βήματα εκτός της χώρας και θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει και αυτή ένα νέο ξεκίνημα δίπλα σου. Τα νέα είναι καλά, αν το κορίτσι σου δεν ψαρώνει. Έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει για δουλειά και να κάνει μαθήματα Γερμανικών.

Τι να κάνεις: Απλώς πρόσεχε, γιατί όσο εύκολα σε ακολούθησε, τόσο εύκολα μπορεί να πάρει την απόφαση να γυρίσει πίσω!


4. Ότι είναι η γυναίκα της ζωής σου

Μάλλον παρεξήγησε την πρότασή σου. Νομίζει ότι η μετακόμιση, συνεπάγεται ότι θα είστε για πάντα μαζί και ότι ετοιμάζεις το δαχτυλίδι. Ονειρεύεται το σπίτι με τον μεγάλο κήπο τα παιδιά και τα σκυλιά να τρέχουν πάνω κάτω και έχει ήδη αρχίσει να κοιτάει νυφικά.

Τι να κάνεις: Αν έτσι το βλέπεις και εσύ, όλα καλά. Αν πάλι όχι, φρόντισε να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση και να μην δίνεις ψεύτικες ελπίδες.


5. Ότι προχωράς πολύ γρήγορα

Είστε μαζί έξι μήνες. Και για εσένα αυτό μπορεί να είναι «μακροχρόνια» σχέση. Για εκείνη όμως; Το πιθανότερο είναι ότι πιστεύει ότι προχωράς πολύ γρήγορα. Και μπορεί να μην μπορεί να σκεφτεί να χωρίζετε, από την άλλη όμως δεν μπορεί να πάρει μία τέτοια απόφαση σε ένα βράδυ.

Τι να κάνεις: Δώσ' της τον χρόνο που χρειάζεται.


6. Ότι δεν την ξέρεις καθόλου 

Δεν θα μετακόμιζε ποτέ στο εξωτερικό. Της αρέσει η φάση στην Αθήνα, εδώ είναι η δουλειά της, οι φίλοι της, η οικογένειά της. Αγαπάει την καθημερινότητά της και δεν θέλει να ξεβολευτεί. Της αρέσει η χαλαρότητα και ο ήλιος και δεν καταλαβαίνει γιατί να θέλει κάποιος να ξενιτευτεί... Σίγουρα στο είχε αναφέρει σε συζητήσεις, απλά εσύ δεν την πήρες στα σοβαρά.

Τι να κάνεις: Μάλλον θα είναι πολύ δύσκολο να τη μεταπείσεις. Άσε που κάθε φορά που κάτι δεν θα πηγαίνει καλά, θα είναι πάντα έτοιμη να σε κατηγορήσει, κερδίζοντας κάθε επιχείρημα με το «εγώ ήρθα εδώ για εσένα και εσύ δεν μπορείς ούτε…». Καλύτερα απλά να αποδεχτείς την απόφασή της.


7. «Εσύ θα το έκανες για μένα;»

Όντως, εσύ θα το έκανες για εκείνη; Καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση…

Τι να κάνεις: Όντως, λοιπόν, εσύ θα το έκανες για εκείνη;


10 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved