Η καλύτερη φάση για να πας στη Βαρκελώνη είναι ΤΩΡΑ!

Ρίχνουμε άκυρο στην τρομολαγνεία μέσα από 5 βίντεο που αποθεώνουν την καταλανική μητρόπολη.

Τα καλέσματα που ακολουθούν ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα εμβληματικό μέρος του δυτικού κόσμου, εκείνα που προτρέπουν τους κατοίκους και τους τουρίστες να μην αλλάξουν το modus vivendi για χάρη των θραυσμάτων που άφησε μια βόμβα ή για τους κάλυκες ενός ημιαυτόματου, ίσως σε κάποιους να φαντάζει κλισέ.

Αν το καλοσκεφτείς, όμως, η επιστροφή στην κανονικότητα είναι η μοναδική διέξοδος από το τραύμα που δεδομένα αφήνει πίσω του ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Εξάλλου, αυτή είναι η στοχοθεσία όλων εκείνων που επιλέγουν να επιδοθούν σε έναν πόλεμο με μη συμβατικά μέσα: ανίκανοι να διεξαγάγουν έναν πόλεμο ενώπιος ενωπίω, χτυπάνε τους πολίτες για να προκαλέσουν εκτροπή από τα της καθημερινότητάς τους. 

Το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη -για το οποίο πολύ όμορφα έκανε εξαγωγή συναισθημάτων ο Πολυμενέας- μετέφερε στους δέκτες του κόσμου ότι μια βόλτα από τη Λα Μποκερία μέχρι το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Οι ίδιοι οι κάτοικοι, που ενδεχομένως και να αποφεύγουν ήδη την κοσμοπλημμύρα των τουριστών στη Λα Ράμπλα, πολύ πιθανό να κάνουν δεύτερες και τρίτες πλέον σκέψεις προτού το επιχειρήσουν εκ νέου. Κι αυτοί που έχουν κλείσει (ή σκέφτονται να κλείσουν) τα εισιτήριά τους για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, να φλερτάρουν με ακυρώσεις και αλλαγή προορισμού. 

Και κάπως έτσι καταλήγουν να θριαμβολογούν για τη μεγάλη τους νίκη οι τύποι εκείνοι που αρέσκονται να απλώνουν συχνά-πυκνά χάρτες ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων μέσα σε σκοτεινά δωμάτια. Μία ντριμ-τιμ ταξιδιωτικών βίντεο που αφορούν στην σοκαρισμένη μεν, υπερήφανη δε Βαρκελώνη, ίσως να αποτελεί μια από τις καλύτερες γιατρειές. Τόσο για την ίδια, όσο και για εσένα που ενδεχομένως να ηττήθηκες προσωρινά από το φόβο. 


Ξεκινάμε με ό,τι πιο δυνατό κυκλοφορεί εκεί έξω οπτικοακουστικά:

Barcelona GO! from Rob Whitworth on Vimeo.

 

Μπαίνουμε ακόμη περισσότερο στο κλίμα μέσα από αυτό το ηλεκτρομπιτάτο time-lapse:

BARCELONA. MOTION TIMELAPSE from Alexandr Kravtsov on Vimeo.


Θυμόμαστε τους λόγους για τους οποίους η κυριαρχία του καλοκαιριού στη Βαρκελώνη είναι δεδομένη:

SUMMER BARCELONA from Pau Garcia Laita on Vimeo.

 

Επιμένουμε να εστιάζουμε στην ονειρεμένη της καθημερινότητα μέσα από αυτό:

Dreamwalking Barcelona from Brandon Li on Vimeo.

 

Και κλείνουμε με την κανονικότητα που αναφέραμε στην εισαγωγή η οποία -έχουμε την εντύπωση πως- δε θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα:

EF - Live The Language - Barcelona from Albin Holmqvist on Vimeo.


Οι επόμενες εικόνες από τη ζωή στην πόλη ας είναι εκείνες που θα αιχμαλωτίσεις με τα ίδια σου τα μάτια. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved