Το Κάστρο της Λαμίας προσφέρεται για μονοήμερη εκδρομή

Τι είναι δύο ώρες οδήγηση μπροστά σε μια ωραία βόλτα; 

Δεν μας αρέσει να «δικάζουμε» προορισμούς, όμως υπάρχουν φορές που η ίδια η αλήθεια υπερβαίνει της πραγματικότητας. Συνεπώς είναι δύσκολο όσο καλή πρόθεση και να έχεις κάποια πράγματα να τα αναφέρεις με θετικό πρόσημο, ένα από αυτά είναι και η Λαμία. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε αυτό, όμως βρήκαμε κάτι που να μπορεί να σου αρέσει σε αυτή την πόλη και αυτό λέγεται κάστρο. Ανεβαίνοντας στο κάστρο, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις από ψηλά την πόλη και αυτό πάντα είναι λόγος για να επισκεφτείς έναν προορισμό.

Ειδικότερα, το Κάστρο της Λαμίας βρίσκεται στο ψηλότερο τμήμα της πόλης, στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου. Στέκεται δεσποτικά στη γύρω περιοχή και «κοιτάζει» την κοιλάδα του Σπερχειού έως το Μαλιακό κόλπο και το πέρασμα που οδηγεί διαμέσου της Όθρυος στη Θεσσαλία.

Αυτό το μεσαιωνικό κάστρο είναι σημείο αναφοράς για τη μακραίωνη ιστορία της περιοχής. Ένα από τα θετικά είναι ότι έχει πανοραμική θέα κοιλάδα του Σπερχειού, στις κορυφές της Οίτης και του Μαλιακού Κόλπου.

 

 

Πρόκειται για το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης. Το αρχαιότερο τμήμα του περιβόλου της είναι κτισμένο κατά το πολυγωνικό σύστημα και χρονολογείται στον 5ο αι. π.Χ. Ο χώρος κατοικήθηκε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και στη νοτιοδυτική γωνία κατασκευάστηκε τζαμί.

Ακόμη, τα τεράστια τείχη που το περικλείουν, έχουν επισκευαστεί σε αρκετές φάσεις καθώς αποτυπώνουν επεμβάσεις διαφόρων εποχών, είτε αφορά τους βυζαντινούς και μεσαιωνικούς χρόνους, είτε ακόμη και επί τουρκοκρατίας. Όσο και να μην το έχεις ακούσει καθώς δεν είναι διαδεδομένο το κάστρο είναι από εκείνα τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς και να μάθεις την ιστορία του. Είναι ανάμεσα σε εκείνους τους προορισμούς, που πρέπει να πας έστω μια φορά για να «βιώσεις» από κοντά ιστορία.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved