James Bond: Οι μυστικές σήραγγες του Λονδίνου θα γίνουν τουριστικό αξιοθέατο

Κάτω από τους πολυσύχναστους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου βρίσκεται ένας κρυμμένος κόσμος που κάποτε χρησίμευε για κατασκοπεία αλλά στο μέλλον θα αλλάξουν όλα.

Η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την επόμενη ταινία του James Bond χτίζεται μεθοδικά. Ποιος θα είναι ο επόμενος που μπει στο κοστούμι του θρυλικού πράκτορα; Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή για τον επόμενο “007” αλλά η είδηση σήμερα έρχεται από τον επενδυτικό κόσμο. Ένας Αυστραλός επενδυτής έχει υπογράψει συμφωνία εξαγοράς των σηράγγων του Λονδίνου για το ποσό των 220.000.000 λιρών, οι οποίες ανήκαν στην πρώην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα στο Λονδίνο, ΒΤ Group Plc. 

 

 

Πρόκειται για τον Angus Murray, το πρώην στέλεχος της Macquarie, που σκοπεύει να μετατρέψει τις εμβληματικές σήραγγες σ’ ένα μαγευτικό τουριστικό αξιοθέατο που στοχεύει να ανταγωνιστεί το εμβληματικό London Eye. Ελπίζει, παράλληλα, να συνάψει συμφωνίες με στούντιο του Χόλιγουντ, όπως η Warner Bros. Discovery και η Amazon.com Inc., η οποία κατέχει πλέον τα δικαιώματα του James Bond. Παράλληλα, σχεδιάζει συνεργασίες με εταιρείες όπως η Samsung. ή η LG. Υποστηρίζει ότι οι σήραγγες έχουν χώρο για οκτώ φορές περισσότερες οθόνες από τη διάσημη διαφημιστική οθόνη που βρίσκεται στο Piccadilly Circus του Λονδίνου. Η περιοχή, γνωστή και ως Kingsway Telephone Exchange, έκτασης 8.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει συνδεθεί ιστορικά με τους κατασκόπους της θρυλικής ΜΙ6.

Αξίζει ν’ ακολουθήσεις την στρατηγική του James Bond στη ρουλέτα;

Ο χώρος διαθέτει και ένα μπαρ, το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο βάθος, κάτω από τη γη, σε όλη την πόλη του Λονδίνου και στο οποίο σύχναζαν οι εργαζόμενοι που δούλευαν κάτω από το έδαφος στα μέσα του 20ου αιώνα.

Οι σήραγγες κατασκευάστηκαν το 1941 και το 1942 για να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια από τις αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του Λονδίνου. Ολοκληρώθηκαν αφού τελείωσαν οι βομβαρδισμοί, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθούν ποτέ. Μέχρι το 1944, χρησιμοποιούνταν από την υπηρεσία Inter-Services Research Bureau, η οποία στην πραγματικότητα ήταν μία ονομασία κάλυψης για το Εκτελεστικό Στέλεχος επιχειρήσεων, Special Operations Executive (SOE), το οποίο ήταν η  κατασκοπευτική οργάνωση, γνωστή και ως «ο μυστικός στρατός του Τσόρτσιλ». Δραστηριοποιήθηκε σε όλη την εμπόλεμη Ευρώπη και τελικά έγινε μέρος της MI6, της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο δημιουργός του James Bond, Ίαν Φλέμινγκ ήταν σύνδεσμος της SOE, η οποία με την κωδική ονομασία ISRB ανέπτυσσε εκκεντρικά όπλα και παγίδες παρόμοιες με αυτές που προσφέρει ο «Κλάδος Q» στα βιβλία και τις ταινίες του Bond.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved