Το Dragonstone βρίσκεται πολύ πιο κοντά σου απ' όσο νομίζεις

Οι σκάλες του Παλατιού της Ντενέρις βρίσκονται μόλις τέσσερις ωρίτσες μακριά.

Στη χθεσινή πρεμιέρα του 7ου κύκλου του Game of Thrones, είδαμε επιτέλους την Ντενέρις να επιστρέφει στο Westeros μετά από 6 σεζόν που τριγυρνούσε σαν την άδικη κατάρα σε μέρη εξωτικά και (όχι τόσο) ονειρεμένα.

Έφτασε η Δρακομάνα της καρδιάς μας, στη γενέτειρα της φαμελιάς, στον τόπο φυτρώνει δρακογυαλί και άγρια μέντα, στο Dragonstone.

Χρειάστηκε να ανέβει παρέα με τον Τύριον περίπου 241 σκαλοπάτια για να φτάσει το ρημαγμένο παλάτι των Ταρκγέρυεν. Το βλέπεις και λες και γιατί δηλαδή δεν το γύρισαν στο Μυστρα –λιγότερο σκαλί έχει ή λιγότερη πέτρα;

Τέλος πάντων, ας μην την ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, διότι θα μπορούσαν όντως μέρος των γυρισμάτων της σειράς να είχε πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Αυτή λοιπόν η τεράστια και εντυπωσιακή σκάλα του Dragonstone, βρίσκεται στη βόρεια Ισπανία, στην πανέμορφη χώρα των Βάσκων (ένα ταξίδι που αξίζει να κάνεις, αν θες να ξεφύγεις από τα πιο μαζικούς προορισμούς της Ιβηρικής) και αν θες να ανέβεις τα 241 σκαλιά της δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το μοναστήρι του San Juan de Gaztelugatxe, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα έξω από το Μπιλμπάο.

gotspain4

Πρόκειται για έναν ναό του 10ου αιώνα χτισμένο σε μια νησίδα της περιφέρειας του Μπόρμεο, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Ο ναός συνδέεται με τη στεριά με μια πετρόκτιστη γέφυρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα έθιμα της περιοχής, αν φτάσεις μέχρι το ναό, οφείλεις να ανέβεις στο καμπαναριο και να χτυπήσεις 3 φορές την καμπάνα κάνοντας μια ευχή.

Φυσικά, λόγω της εξαιρετικής του θέσης, χρησιμοποιήθηκε και για στρατιωτικούς σκοπούς. Κατά τον πόλεμο των 7 βασιλείων της Βασκωνίας εναντίον του Βασιλιά της Καστίλης, Αλφόνσου του 11ου, λειτούργησε ως το κύριο αμυντικό προπύργιο των Βάσκων. Το 1596 δέχθηκε επίθεση από τον Φράνσις Ντρέικ και τους κάπως άγριους κουρσάρους του, οι οποίοι λεηλάτησαν το ναό.

Μπορείς να ρίξεις μερικές κλεφτές ματιές στην εντυπωσιακή τοποθεσία στην γκάλερι που ακολουθεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved