Σκοπεύεις να πας για camping; Ακολούθησε αυτές τις eco-friendly συμβουλές για μία αξέχαστη εμπειρία

Ο απώτερος σκοπός του camping είναι η άμεση και βαθύτερη επαφή των εκδρομέων με το φυσικό περιβάλλον.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, λοιπόν, κάθε λάτρης της κατασκηνωτικής ζωής, δεν βλέπει την ώρα να μπει στο πλοίο ή το αυτοκίνητο και να φύγει από την πόλη, για να βιώσει κορυφαίες φυσιολατρικές εμπειρίες, μαζί με την παρέα.

Ποιο θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι το καλύτερο κίνητρο, που θα σε παρακινήσει να αποδράσεις έστω για λίγα 24ωρα, από τους γρήγορους και ασφυκτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, από την επαφή με τη φύση, που μας έλειψε πολύ, χάρη στην απόλυτη ελευθερία, τη χαλάρωση και την ηρεμία που προσφέρει; Το camping, συνεπώς, είναι η ιδανική επιλογή για εσένα που θέλεις να συνδυάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, με την ανάδειξη του πιο eco-friendly εαυτού σου.

Ιδού οι ιδέες και οι δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις το περιβάλλον, που θα σε φιλοξενήσει, αφήνοντας την ύπαιθρο στην αρχική της κατάσταση.

 

camping6

 

Οργάνωσε την κουζίνα των διακοπών σου

Η καθαριότητα είναι ο Νο1 κανόνας που οφείλεις να ακολουθείς στο camping. Μία από τις πιο εύκολες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις, λοιπόν, ώστε να διατηρείς καθαρό τον χώρο που ζεις καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών σου διακοπών είναι να συσκευάσεις όλες τις επαναχρησιμοποιούμενες προμήθειες γευμάτων και να μην χρησιμοποιείς είδη μιας χρήσης, όπως πιάτα, μαχαιροπίρουνα, φλιτζάνια και μπουκάλια νερού. Πάρε μαζί σου κάδους, για να διαχωρίσεις τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα από τα σκουπίδια και βάλε και εσύ το λιθαράκι σου στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον πλανήτη.

 

Επίλεξε τα είδη περιποίησης που θα έχεις μαζί σου

Η αλήθεια είναι πως τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στο σπίτι σου για την περιποίησή σου, ενδέχεται να είναι βλαβερά για το περιβάλλον, καθώς μπορεί να περιέχουν συστατικά που αντενδείκνυνται. Για εσένα, λοιπόν, που ετοιμάζεις τη λίστα με όλα όσα θέλεις να έχεις στο νεσεσέρ τω διακοπών σου, φρόντισε να προμηθευτείς οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν και άλλα προϊόντα υγιεινής που φέρουν ρητά την ένδειξη βιοδιασπώμενα.

 

Πες «όχι» στον υπερτουρισμό

Μήπως το camping είναι μία ευκαιρία να αποφύγεις τα overcrowded μέρη και να ανακαλύψεις τον βαθύτερο εαυτό σου; Εάν η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι «ναι», τότε αυτό το καλοκαίρι, επίλεξε προορισμούς οι οποίοι δεν διαφημίζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι σημαίνει αυτό; Πως ήρθε η στιγμή να αναζητήσεις ιστότοπους που περιγράφονται ως «κρυμμένοι», «ευρύχωροι» και «χαμηλών τόνων», στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και στις κριτικές επισκεπτών.

 

camping7

 

Μπορεί οι διακοπές να σημαίνουν χαλάρωση και ηρεμία, ωστόσο, αυτό σίγουρα δεν σημαίνει αδιαφορία, προς οτιδήποτε θεωρείς πως είναι έξω από τον μικρόκοσμό σου, μιας και αναμφίβολα… δεν είναι! Αυτό το καλοκαίρι, άφησε την οικολογική συνείδηση να γίνει ο «οδηγός» σου και δεν θα χάσεις!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved