To Witcher έγινε ταινία

Μια μικρού μήκους που μας ετοιμάζει για μεγάλα πράγματα.

Το game που ακούει στο όνομα Witcher δεν είναι μία απλή υπόθεση ούτε ένας συνηθισμένος τίτλος. Είναι ένα παιχνίδι ρόλων που βασίζει την ιστορία του στην σκληρή fantasy γραφή (με κάποια ψήγματα sci-fi) του «μετρ» Andrzej Sapkowski. Είναι αποκλειστικά πολωνικό προϊόν με διανομή από την Atari που έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 15 εκ κομμάτια παγκοσμίως. Και ένα τόσο μεγάλο «καμάρι» για την Πολωνία, ώστε το 2011, ο τότε πρωθυπουργός της να κάνει δώρο ένα αντίτυπο στον Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

prwti

Η τρομερή δημοφιλία του παιχνιδιού έχει κάνει τους «οπαδούς» -εμάς δηλαδή- να περιμένουμε πως και πως μία κινηματογραφική του μεταφορά. Υπάρχει, βέβαια, η πολωνική ταινία Hexer (2001) που  «βγήκε» πολύ πριν τα videogames, όμως μα την μαύρη αλήθεια δεν πολυπαλεύεται όσο φανατικός και αν είσαι. Έχουν γίνει και κάποιες λίγες προσπάθειες από fans αλλά κατά την άποψη μου λίγα πράγματα…

Γενικά απογοήτευση σε αυτόν τον τομέα με άλλα λόγια. Έλα όμως που τις προάλλες αναπτερώθηκε το ηθικό μου όταν «ανακάλυψα» μία νέα προσπάθεια των fans, ένα μικρό διαμάντι στον αχανή κόσμο του ιντερνέτ!

Μεταξύ μας, δεν είναι ότι είναι κάποιο οπτικό αριστούργημα, ούτε καν διάλογο δεν έχει και περισσότερο παραπέμπει σε live action αναπαράσταση παρά σε ταινία. Όμως αυτό που καταφέρνει, και το καταφέρνει καλά, είναι να βγάλει μέρος από το κλίμα και την ατμόσφαιρα της σειράς –τόσο των βιβλίων όσο και των games. Αυτό δηλαδή που χρειάζεσαι για να σου ανοίξει η όρεξη. Εντάξει μη βαράς, ερασιτεχνικό είναι δεν είναι Κόπολα!

Και γιατί πρέπει να σου ανοίξει η όρεξη από το ορεκτικό; Διότι φίλε μου, δώσε προσοχή σε αυτό που θα σου πω: είναι πια (σχεδόν) σίγουρο πως μέσα στο 2017 ξεκινάνε τα γυρίσματα από την εταιρεία παραγωγής SDC για ταινία κανονική, μεγάλου μήκους του Witcher! Προσεχώς στις οθόνες μας με άλλα λόγια, περίμενε τον Gerarlt να σου χτυπήσει την «κινηματογραφική πόρτα» σε κάνα δυο χρόνια, και να αφήσει στο τραπέζι σου όλα εκείνα τα «μαγικά ματζούνια» που καταναλώνει ενώ σερβίρει μια μπύρα στον εαυτό του και καθαρίσει τις πληγές του από τις μάχες με ένα μαντήλι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved