H Polaroid ποτέ δεν πεθαίνει και ξανά προς την δόξα τραβά

Η πιο vintage φωτογραφική μηχανή επιστρέφει με ποπ πρόσωπο.

Ζούμε την εποχή που η σέλφι πάει σύννεφο και τα φίλτρα έχουν την τιμητική τους. Γυαλισμένες φωτογραφίες, γυαλιστερές φωτογραφίες, προσωπικές ρετροσπεκτίβες κοριτσιών στο instagram «κοφτερές» σαν γυαλί –γυαλάδα και άγιος ο Θεός.

Έλα όμως που αρκετοί ακόμα θέλουμε τη φωτογραφία μας να λειτουργεί αναμνηστικά και ας είναι instant. Να έχει ένα άρωμα που σε πηγαίνει κάποια χρόνια πίσω, σε μακρινές διακοπές, σε ένα παλιό σου πάρτι, σε μια πρώην που έβγαζε φωτό μόνο για σένα –και ας τις βγάζουμε με το κινητό μας εδώ και τώρα.

Γι’αυτό ψοφάμε για τις vintage φωτογραφίες. Θέλουμε την Bo Derek με κοτσιδάκια στην παραλία, τον Βαμβακούλα να κάνει τάκλιν, την παλιά τη ντισκοτέκ –και ας είναι γεμάτες «κόκκους» οι φωτό. Και αν έχει υπάρξει μία μηχανή που ότι και να κάνει χαρίζει vintage αίσθηση, αυτή αναμφισβήτητα είναι η Polaroid.

PolaroidPop 02

Τα τελευταία χρόνια ζούμε μία αναβίωση της εταιρείας, η οποία έχει πετύχει ένα καταπληκτικό rebranding. Η σειρά Polaroid Instant κάνει θραύση στους ρετρο-lovers και μέσα στο 2017 θα «βγάλει» το νέο της μοντέλο: την Polaroid Pop (instant digital camera).

Όπως φανερώνει και το όνομά της πρόκειται για μία φωτογραφική μηχανή με διπλή «ταυτότητα». Μπορεί να λειτουργήσει δηλαδή τόσο στον digital κόσμο που ζούμε όσο και στον δικό της, τον vintage, και να τυπώσει επί τόπου τις αγαπημένες πολαρόιντ στην κλασική τους (περίπου) διάσταση. Η ανάλυση της βρίσκεται στα 20 Megapixel ενώ έχει τη δυνατότητα να «τραβάει» 1080p βίντεο. Φυσικά διαθέτει δυνατότητα Wi-Fi και Bluetooth σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε.

Όσοι γουστάρετε, κάντε λίγη υπομονή, διότι αυτός ο μικρός vintage θησαυρός θα είναι διαθέσιμος για εσάς προς τα τέλη του έτους. Μέχρι τότε μπορείτε να βολευτείτε με την original· εκείνη που χρησιμοποιούσαν οι γονείς σας, όταν κάνανε ελεύθερο camping στην Βόρεια Εύβοια, την δεκαετία του 80’.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved