Στην Crust θα μπουκωθείς στην πίτσα ακούγοντας πανκ

Πάρε μία γεύση από το πιο νόστιμο σποτ της Αθήνας.

Το πιο λογικό είναι πως θα την έχεις πάρει ήδη πρέφα. Αν δηλαδή τριγυρνάς τα βράδια στους δρόμους του Ψυρρή, είτε θα έχεις ακούσει για εκείνη από γνωστούς, είτε θα σε εχουν τραβήξει οι μυρωδιές. Πολύ πιθανόν να έχεις δει και στο υπόγειο κάποια live μπάντα. Όποια και αν είναι η απάντηση, η Crust έχει αυτή την αυθεντικότητα του late night μαγαζιού που ψάχναμε καιρό και δυσκολεύομασταν να βρούμε. Με την συνταγή που λέει, «θα πωρωθείς με την πίτσα μας και πόσο μάλλον με τις μουσικές που φιλοξενούμε».

19030665 433136757058408 558372949465109834 n

Εκεί στο σοκάκι της Πρωτογένους, η Crust έχει ακολουθήσει την φίρμα που κάνουν εδώ και χρόνια οι Αμερικάνοι. Κομμάτι πίτσα στο χέρι. Όχι ένα. Και δύο και τρία και πέντε. Αναλόγως πόσο δυνατός είσαι. Αν έχουν μάλιστα προηγηθεί και ξίδια, το πιο πιθανό είναι πως θα μπορέσεις να καταναλώσεις ακόμη περισσότερα. Ο Στέλιος Βαλβής είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της ζύμης και που έχει τα κοχόνες να κρατήσει υψηλά την ποιότητα των υλικών, παρότι το μαγαζί προσφέρει street food. Και μπράβο του δηλαδή γιατί άπαξ και το φαγητό σε σέβεται, το σέβεσαι και εσύ. Με τι έχεις να κάνεις; Με χειροποίητη πίτσα, παραδοσιακά ψημένη σε φούρνο με ξύλα, όπου η γεύση ξεπερνάει κάθε απάτη που έχεις δοκιμάσει εκεί έξω. Εκτός αυτού, τα παλικάρια έχουν και μέγιστη φαντασία στα ονόματα. Έχουν δηλαδή πίτσα ονόματι Bud Spencer, SnowWhite για όσους τολμούν αλλά και Lemmy για τους πιο μερακλήδες όπως ο συγχωρεμένος. Και αυτό όλο το κομμάτι της γεύσης, είναι το 90% του μαγαζιού.

25353894 508330099539073 7634515912801523837 n

Το υπόλοιπο 10%, οφείλεται στο ότι το μέρος ξέρει να σέβεται την μουσική – και κυρίως το crustcore απ’ όπου έχει πάρει το όνομα του. Για όσους είναι ήδη πανκάδες και ξέρουν την σεβαστή χαρντκορίλα που έχει βγάλει η νεότερη σκηνή της Βοστόνης, ξέρουν πως το crust (το στυλ, όχι η πτισαρία), είναι ένα βήμα παραπέρα. Είναι σαν να πέφτουν σφαλιάρες η μία πάνω από την άλλη και να μην σε αφήνουν να πάρεις ανάσα. Και το αγαπάμε το crust και ειδικά τα νέα παιδιά που ασχολούνται με αυτό. Ας μείνουμε όμως στη μουσική. Στην Crust υπάρχει ολόκληρο υπόγειο για όσους θέλουν να χωνέψουν με καλή μουσική. Live από τα λίγα, που φιλοξενεί από DJ sets μέχρι πανκ, χιπ-χοπ και ροκ μπάντες. Οπότε αν υπάρχει ενέργεια για μετά τα ποτά και μετά την πίτσα, μάλλον θα την βγάλεις underground. Έχουν παίξει τίμιες Αθηναϊκές μπάντες εκεί μέσα, όπως οι κολοσσιαίοι Cellar Dogs.

Την επόμενη φορά λοιπόν, κάνε ένα ντου στο πιο νόστιμο λαϊβάδικο που έχει να προσφέρει η πόλη. Με 3 ευρώ περίπου το κομμάτι, μπόλικη μουσική στο υπόγειο και αρκετές μπίρες να σε συνοδεύσουν.

Από τα μαγαζιά που ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις γεύση.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved