Nolita: Φινετσάτη ιταλική κουζίνα με κορυφαία πρώτη ύλη και διάσημη υπογραφή στο Ψυχικό

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο πανέμορφο Nolita στο Νέο Ψυχικό, όπου ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Λιόκας φέρνει την Ιταλία στο πιάτο μας.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Το Nolita κρατά σταθερά τα σκήπτρα της καρδιάς μας, ήδη από την εποχή που στεγαζόταν δίπλα στην φουτουριστική πισίνα του Semiramis στο Κεφαλάρι, ενώ από το 2018 που μετακόμισε στο hot εστιατορικό σκηνικό του Νέου Ψυχικού το αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο και το κάναμε «στέκι». Ο πανέμορφος και ανοιχτόκαρδος χώρος του, με τις μεγάλες τζαμαρίες και το άπλετο φυσικό φως, προσφέρεται ιδανικά για τον all-day, chic-casual χαρακτήρα του, ενώ η αλλαγή στα ηνία της κουζίνας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες έβαλε τον βραβευμένο Γιάννη Λιόκα ξανά στην εξίσωση στο ρόλο του Executive Chef (να θυμίσουμε πως ήταν ο Γιάννης Λιόκας εκείνος που είχε δημιουργήσει το πρώτο μενού του εστιατορίου χρόνια πριν) απογειώνοντας τη γευστική εμπειρία και φέρνοντας την Ιταλία στο πιάτο μας.

 

tour1

 

Το μενού που σχεδίασε ο πολλάκις βραβευμένος σεφ στηρίζεται στην αυθεντική ιταλική κουζίνα, πάντα με τα δικά του γευστικά twists να δίνουν αυτό το κάτι αναπάντεχο στα κλασσικά πιάτα και τις συνταγές, και στην κορυφαία πρώτη ύλη, ενώ ο Head Chef Σπύρος Μαυρονάσος εκτελεί με περισσό ταλέντο τα πιάτα που υπόσχονται να μας συναρπάσουν με τη φρεσκάδα, τα αρώματα και τις γεύσεις τους.

Διάβασε όλο το κείμενο στο Queen.gr 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved