5 μέρη στα Βόρεια για να βρεις τα τέλεια burgers

Πού θα βρεις απολαυστικά και ζουμερά μπέργκερ. 

19 SHARES

Γράφει η Δέσποινα Λάνου

Ένα καλό burger είναι σκέτη κόλαση και ποιος δεν το απολαμβάνει να τρώει ένα αυθεντικό καλό burger; Είναι εκείνη η μπουκιά με τα αφράτα ψωμάκια που κλείνει μέσα του το ζουμερό μπιφτέκι και όλα εκείνα τα υπόλοιπα συστατικά που συνθέτουν αυτόν τον απολαυστικό «κόσμο». Και αν είναι να την κάνεις την αμαρτία να την κάνεις «σωστά». Για αυτό βρήκαμε πού θα φας σίγουρα καλά μπέργκερ στα Βόρεια. 

The Burger Joint

Μπορεί να ξεκίνησε από τα νότια και συγκεκριμένα από τη Γλυφάδα, όμως πλέον βρίσκεται και στα Βόρεια. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2011, στην Γλυφάδα, μέσα σε μια μικρή στοά. Η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών ήταν πάντα ο βασικός στόχος από την αρχή λειτουργίας του εστιατορίου που εισαγάγει 100% Black Angus από Αμερική και Αυστραλία. Τα ψωμιά των burger ψήνονται κάθε πρωί από συνεργαζόμενο φούρνο, ώστε να είναι πάντα φρέσκα. Οι πατάτες είναι φρέσκες, καθαρίζονται και κόβονται καθημερινά στο εστιατόριο και τηγανίζονται σε καλαμποκέλαιο την ώρα της παραγγελίας.

Σολωμού Διονυσίου 4, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6712222

Serial Grillers

Βρίσκεται στην καρδιά του Νέου Ηρακλείου και για τους κατοίκους της περιοχής είναι ο προορισμός των μπέργκερ. Tα μπέργκερ του είναι ζουμερά και χορταστικά και έχει αρκετές επιλογές για να βρεις αυτό που επιθυμείς. Για παράδειγμα, το country burger με μπιφτέκι προβατίνας, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, σάλτσα ντομάτας και κρέμα φέτας. Από την άλλη τo nugget burger με κοτομπουκιές χειροποίητες, ντομάτα, iceberg, κρέμα cheddar, bacon και καπνιστή μαγιονέζα. Φυσικά έχει και όλα τα κλασικά μπέργκερ.

Νεότητος 4, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2850004

New Orleans Food Tunnel

Βρίσκεται δίπλα από το αγαπημένο μπαρ της Πεύκης, Καραμούζα, και δεν είναι λίγες οι φορές που θα μυρίσεις τα μπέργκερ. Μιλάμε για το New Orleans Food Tunnel μπαίνεις για να χαθείς στις γεύσεις των smash burgers που σε οδηγούν κατευθείαν στον προορισμό που υπόσχεται αυτό το food spot. Βρες στον κατάλογο ανάμεσα στα άλλα, Memphis Chili Με 100% μοσχαρίσιο κρέας. Βουτυράτο homemade potato bun, smash beef, cheddar, iceberg και memphis chili sauce.

Περικλέους 42, Μαρούσι, τηλ. 213 0332032

Busty's Burger

Το μενού του Busty’s Burger δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο όσον αφορά τα μπέργκερ. Η τέλεια καντίνα με 11 φοβερά burgers, όλα τους ένα κι ένα. Η Busty’s Burger λειτουργεί εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, πάντα στο ίδιο σημείο, ένα σημείο που έχει φέρει πολύ κόσμο από κάθε γωνιά της Αθήνας για τα λαχταριστά burgers. Δοκιμάστε το «Alyssa», με μπέικον, τυρί τσένταρ, ωμό κρεμμύδι, ρόκα, χαλαπένιος και σος γουακαμόλε, αλλά και την Pamela, το μόνο burger του καταλόγου που είναι με κοτόπουλο παναρισμένο, μαζί με μπέικον και τσένταρ.

Οδός Πεντέλης, Μαρούσι, τηλ. 698 5630823

Benjamin

Είναι από τα πιο κλασικά μέρη που μπορείς να φας μπέργκερ στα Βόρεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χάνει καθόλου την αξία του. Για την πιάτσα του Χαλανδρίου δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά και άρα για το πόσο σημαντικό είναι να φας εδώ καλό μπέργκερ. Διάλεξε από τον κατάλογο το Jerry bun burger με δύο patties Black Angus, διπλό μπέικον, διπλό cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, μαρούλι και χειροποίητη μαγιονέζα. Από την άλλη μπορείς να δοκιμάσεις το Al Capone και πατάτες τηγανητές με μπιφτέκι από 100% Black Angus μοσχαρίσιο κιμά, τραγανή μοτσαρέλα νερού, άγρια ρόκα, ντομάτα και σάλτσα πέστο με σπιτική μαγιονέζα.

Ανδρέα Γκίνη 8-12, Χαλάνδρι, τηλ. 211 2163300

19 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved