Να πας το κορίτσι στον Λουϊζίδη τώρα που ανοίγει ο καιρός

Κρέας, ψάρι και μαγειρευτά στο ιστορικό στέκι της Βουλιαγμένης.

Ωραίο το Κέντρο και τα Βόρεια, αλλά με την άφιξη της άνοιξης ξεκινούν και οι εξορμήσεις για τα πιο «ζεστά» νότια. Καφεδάκι και φαγητό με την καλή σου ή με την παρέα σου. Έτσι θα έρθει ομαλά το καλοκαίρι. Και από την στιγμή που μιλάμε για φαγητό στα νότια με άρωμα καλοκαιρινό που πλησιάζει, η μόνη επιλογή λέγεται Λουϊζίδης.

10632621 857466157611381 470991339240653836 n

Από το 1961, ο Λουϊζίδης φροντίζει να παραδίδει μαθήματα γευσιγνωσίας στην ελληνική κουζίνα. Από ψάρι και κρέας μέχρι τα μαγειρευτά που τρως στο σπίτι σου, ο Λουϊζίδης ξεχωρίζει για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί, την παράδοση και το μεράκι που περιλαμβάνει από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα πιάτα του, το χαμόγελο που δεν λείπει ποτέ και το γρήγορο σέρβις.

louipix1

Στα μαγειρευτά, θα βρεις αυτό που λέμε κλασσικά αγαπημένα. Από φασολάκια και κοτόπουλο με πατάτες φούρνου, μέχρι γεμιστά, σουτζουκάκια με ρύζι, γίγαντες, κοκκινιστό με μακαρόνια και τον ονειρικό μουσακά του μαγαζιού. Αν και τα πιάτα ακούγονται κοινότυπα στ’ αυτιά σου, το κάθε ένα από αυτά έχει την δική του τέχνη και την πινελιά του Λουϊζίδη. Γι’ αυτό να μην τα σνομπάρεις. Την ίδια στιγμή ωστόσο, υπάρχει και η παρέλαση των κρέατος που ξεκινάει από την μπριζόλα και τους κεφτέδες και φτάνει μέχρι την ποικιλία κρεατικών. Όλα σε μεγάλες μερίδες και με το κατάλληλο ψήσιμο.

loui10

Τέλος, ειδική μνεία αξίζουν τα θαλασσινά, που περιέχουν όλη την μαεστρία του Λουϊζίδη και που προσφέρουν γαστριμαργικές απολαύσεις. Από όστρακα και καλαμαράκι μέχρι μαρίδα, ολόφρεσκα μπαρμπούνια, αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες, σαρδελάκι και αθερίνα, τσιπούρες και σφυρίδες στα κάρβουνα. Θα φας καλά, θα φας πολύ, θα φας άλφα ποιότητα την οποία ο κόσμος έχει μάθει και ξεχωρίζει εδώ και τρεις γενιές.

louifish

Οπότε αν ο δρόμος σε βγάλει στα νότια με το αυτοκίνητο για το ΣουΚου -και όχι μόνο- κάνε την καλή και γνώρισε την διαχρονική αξία του Λουϊζίδη. Γιατί ο παλιός είναι αλλιώς.

Ερμού 2 Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 89 60 591



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved