Nakama θα πει ποιοτικό-sushi-δίχως-πονέσει-πορτοφόλι-σου

Μπορεί να πιστέψεις πως παίζει τέτοιο πράμα στο Κολωνάκι; 

Θυμάσαι κάποτε που η μόνη εκδοχή ωμού ψαριού που πιθανόν να έτρωγες ήταν η παστωμένη παλαμίδα γνωστή και ως λακέρδα; Μάλλον όχι, αφού αν είσαι κάτω των 30 είναι πολύ πιθανό να έχεις φάει sushi και να αγνοείς τι είναι αυτό για το οποίο σου μιλάω.

Εδώ και μερικά χρόνια ζούμε ένα τρελό hype με το παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο. Έχουν κυκλοφορήσει στην Αθήνα άπειρες εκδοχές του, άλλες καλές, άλλες καλές αλλά πανάκριβες και (δυστυχώς) άπειρες απαράδεκτες.

nakama 2

Το Nakama στο Κολωνάκι ανήκει σε μία δική του κατηγορία: προσφέρει καλό, ποιοτικό ιαπωνικό φαγητό (κυρίως δηλαδή διαφορετικά είδη από sushi) σε πολύ προσιτές τιμές. Το γεγονός ότι το καταφέρνει αυτό σε μια παραδοσιακά «τσιμπημένη» αγορά της πρωτεύουσας το κάνει ακόμα πιο θελκτικό.

Νεαρόκοσμος, κάποιοι τουρίστες, κοριτσοπαρεές, δικηγορίνες, χίπστερ, κουστουμάτοι και ζευγάρια είναι οι ετερόκλητες φάτσες που θα συναντήσεις αν περάσεις μια βόλτα. Τα κορίτσια που σερβίρουν στο μαγαζί είναι ευγενέστατα, εξυπηρετικότατα και δίνουν μία extra δόση φιλικής διάθεσης σε ένα μαγαζί που, ευτυχώς, δεν πουλάει μούρη.

nakama 6

Ρώτα για τη σούπα ημέρας (αξίζει!), μασούλα edamame (φασολάκια σόγιας), πάρε sake αν θέλεις να είσαι τέρμα «Γιαπωνέζος» ή ζήτα μπύρες από την Άπω Ανατολή. Αυτά για αρχή, πριν βουτήξεις δηλαδή με τα μούτρα στα maki, τα nigiri και τα rolls!

Παίζει καλή ύλη (δοκίμασε γαμάτο τόνος και σολομό) και σκέψου καλά πριν ακολουθήσεις τις διαφορετικές διαδρομές που σου προσφέρονται. Εσύ θα επιμείνεις παραδοσιακά διαλέγοντας κλασικά sushi ή θα πας σε κάτι πιο μοντέρνο, επιλέγοντας τις «συνταγές του μαγαζιού» που ονομάζονται nakama rolls;  Τα ρολά Dragon και Black Mamba πως σου ακούγονται;

dragon rolls

Ότι και να επιλέξεις πάντως να ξέρεις, δύσκολα θα πονέσει η τσέπη σου, θα φας καλά και θα έχεις την ευκαιρία να χαζέψεις τις όμορφες φατσούλες που κατακλύζουν το μαγαζί, κάθε μέρα, και ιδιαίτερα τα παρασκευοσαββατοκύριακα. 

 

Μασσαλίας 5

Αθήνα

Tηλ: 210 3616053



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved