Σπαγγετίνι με κιμά αρνίσιο

Και να δεις που θα σε πουν Ναπολιτάνο γνήσιο.

Δεν υπάρχει πιο τίμιο φαγητό από την μακαρονάδα με κιμά. Θα την αγαπάμε για πάντα. Είναι το γεύμα του εργένη. Της παρέας. Το γεύμα που της φτιάχνεις και λατρεύει. Το πιάτο που μπορείς να μάθεις να μαγειρεύεις καλύτερα και από την μάνα σου.

Το μυστικό ωστόσο της πιο γευστικής μακαρονάδας με κιμά, είναι το κρέας να προέρχεται από αρνί. Και εδώ θα μάθεις να την φτιάχνεις σαν Ναπολιτάνος.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

600γρ. σπαγγετινίνι
500γρ. αρνίσιος κιμάς
1/2 φλιτζ. λευκό κράσι
Ψιλοκομμένες τομάτες Pummaro σε χάρτινη συσκευασία
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 stick σέλερι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μικρά κλαδάκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. φύλλα μαϊντανό
Αλάτι - Πιπέρι

spaghetti bolognese

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνεις το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζεις το σκόρδο. Προσθέτεις τον κιμά και τσιγαρίζεις μέχρι να ασπρίσει. Σβήνεις με το λευκό κρασί.

2. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνεις το υπόλοιπο λάδι και ψήνεις το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

3. Βάζεις τα μυρωδικά, τον κιμά και βράζεις για 15 λεπτά.

4. Προσθέτεις τις ψιλοκομμένες ντομάτες Pummaro, ανακατεύεις καλά και σιγοβράζεις για 15 λεπτά ακόμα.

5. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις τον κιμά για μισή ώρα πριν σερβίρεις με τα ζυμαρικά.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης