Ιδού το πιο αφροδισιακό πιάτο που μπορείς να της σερβίρεις

Τα μαριναρισμένα μύδια είναι η επιτομή του «ο έρωτας περνά απ’ το στομάχι».

Το να μαγειρέψεις μύδια είναι πιο εύκολο απ’ ότι θα περίμενες. Αρκεί να ξέρεις πώς να τα καθαρίσεις και πώς να τα «δέσεις» σωστά με τα κατάλληλα μπαχαρικά. Ιδού κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μία συνταγή που θα σου αποδείξει πως τα μύδια δεν είναι επιστήμη και πως μπορούν να γίνουν εύκολα η σπεσιαλιτέ σου.

 

Υλικά (για 6 άτομα)

1,5 κιλό μύδια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

300ml λευκό ξηρό κρασί

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

200γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 ματσάκι σέλινο

1 pepperoncino

55ml ελαιόλαδο

 mussels

Εκτέλεση

Πλένετε τα μύδια πολύ καλά, καθαρίζοντας το εσωτερικό τους με βούρτσα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις καλά το λάδι και ρίχνεις το pepperoncino και το σκόρδο. Προσθέτεις τα μύδια και τα ανακατεύεις καλά με μία ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνεις το κρασί, το σέλινο και το πιπέρι και χαμηλώνεις την ένταση της εστίας κατά το ήμισυ. Σκεπάζεις το σκεύος με ένα καπάκι και το αφήνεις να βράσει για 5-6 λεπτά.

Πετάς τα μύδια που έχουν μείνει κλειστά, ρίχνεις τον μαϊντανό και ανακατεύεις.

Σερβίρεις σε σουπιέρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved