Στα λένε οι ειδικοί: Άσε τα χάπια και πιάσε μία παγωμένη να γιάνεις

Καμία δικαιολογία να μη βγεις απόψε αν σε περιτριγυρίζει συνάχι. 

Κάτι ξέρουν οι άνθρωποι της Sapporo, της Ιαπωνικής μπύρας που τα βάλανε κάτω και βρήκαν πως αυτή η παγωμένη που την πίνεις ακόμη και τον χειμώνα, μπορεί να σε προστατέψει από το απλό κρυολόγημα. Αυτή είναι η σωτήρια μπύρα που αγαπήσαμε.

 

 

Που οφείλουμε αυτή την είδηση; Στη χουμουλόνη. Είναι μία οργανική χημική ένωση που βρίσκεται στα κλωνάρια του λυκίσκου (must για την μπύρα) και βρέθηκε πως είχε αποτελεσματική δράση κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως έχει και αντι-φλεγμονώδη δράση. Ακόμη και αν η ποσότητα της χουμουλόνης είναι μικρή ανά κουτάκι μπύρας, άνθρωποι του ιατρικού τομέα όπως ο καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, αναφέρουν πως αρκεί ένα κουτάκι για να σε προστατέψει από το κοινό κρυολόγημα.

Συνολικά πάντως έχουμε όχι έναν αλλά ΕΞΙ λόγους γιατί πρέπει να πίνεις μπύρες.

Βγάζει πάντως λογική. Σκέψου πως μία απλή lager μπύρα αποτελείται κατά 95% από νερό. Αυτό σημαίνει ότι και βοηθάει τον οργανισμό να μην αφυδατώνεται και αντιμετωπίζει τον πυρετό. Οπότε ίσως καταφέρουμε να προλάβουμε την κατάσταση ΠΡΙΝ κολλήσουμε.

 

 

Με το μαλακό όμως ε; Αν φτάσεις να πίνεις 6 κουτάκια την ημέρα θα έχεις άλλα προβλήματα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved