Ένα κοκτέιλ από τη Νέα Ορλεάνη ιδανικό για το Φθινόπωρο

Να σου συστήσουμε το Sazerac.

Το αλκοόλ είναι ωραίο να πίνετε σκέτο, γίνεται όμως πολύ καλύτερο όταν πίνετε παρέα με την ιστορία. Στη μεγάλη διαδρομή των κοκτέιλ, τα οποία έχουν πια μετατραπεί από συνήθεια σε μαγεία, κάποια από αυτά κρατάνε μια περίοπτη θέση –όχι μόνο για τη γεύση τους αλλά και για τις αφηγήσεις που έχουν να μοιραστούν.

mardi gras sazerac 2

Ένα τέτοιο είναι και το Sazerak, το πρώτο μάλλον κοκτέιλ που δημιουργήθηκε επί αμερικανικού εδάφους στον 19ο αιώνα, στην πόλη που φημίζεται για την οργιώδη διάθεσή της. Τη Νέα Ορλεάνη, εκεί που η νύχτα είναι πάντα μακριά. Και οι άνθρωποι δε σταματάνε το πάρτυ μέχρι να βγει ο ήλιος.

Θα χρειαστείς ουίσκι, ιδανικά rye whiskey και αψέντι –ή κάποιο υποκατάστατό του, όπως το Pernod. Επειδή ο κυριούλης του βίντεο θα σου προτείνω τα Peychaud's bitters που δύσκολα θα τα βρεις στην Αθήνα, βάλε εσύ Angostura bitters στη θέση τους. Όσο για το simple syrup που λέει δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από διαλυμένη ζάχαρη σε νερό.

 Ακολούθα τις οδηγίες του κυριούλη, ο οποίος στα εξηγεί όμορφα, και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις ένα υπέροχο κοκτέιλ στα χέρια σου. Που μοσχοβολάει αρώματα και είναι ιδανικό για ένα φθινοπωρινό βράδυ. Αφού κουβαλάει όλο το γιορτινό πνεύμα της Νέας Ορλεάνης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved