5 tips για να πετύχεις την τέλεια ομελέτα

Ξεχωριστά tips για το πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Μπορεί να μην ξέρεις να μαγειρεύεις, αλλά σίγουρα ξέρεις να φτιάχνεις ομελέτα. Είναι εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Το καλό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και παράλληλα θρεπτικό χωρίς να χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος. Βέβαια, ομελέτα από ομελέτα διαφέρει και για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις την τέλεια εκδοχή της, σου δίνουμε τις κατάλληλες συμβουλές για το πιο αφράτο αποτέλεσμα. Μην ξεχνάς στις λεπτομέρειες κρίνεται η διαφορά και για αυτό είναι σημαντικό να έχεις τα κατάλληλα υλικά. 

1. Φρέσκα αυγά

Όσο πιο φρέσκα τα αυγά τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν οι ομελέτες. Χτυπάς ανά 2-3 αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιπλέουν άσπρα νήματα ή κομμάτια κρόκου. Επίσης, υπολόγισε 3 αυγά για την κάθε μερίδα.

Το μυστικό για την πιο αφράτη ομελέτα

2. Αλατοπιπέρωσε τα αυγά σου

Μπορείς να προσθέσεις καρυκεύματα στο μείγμα των αυγών σου πριν τα βάλεις στο τηγάνι ή όσο μαγειρεύονται. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις στα αυγά σου λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι μόλις τα βάλεις στο τηγάνι. Και είσαι έτοιμος.

3. Όχι στα υδαρά συστατικά

Η επιπλέον υγρασία θα καταστρέψει την τέλεια υφή των αυγών. Να θυμάσαι ότι πρώτα μαγειρεύεις τα υλικά και μετά προσθέτεις τα αυγά σου, αν θέλεις να τα ενσωματώσεις στο μείγμα των αυγών. Επίσης, μπορείς να μαγειρέψεις τα υλικά σου ξεχωριστά και στη συνέχεια να γεμίσεις την έτοιμη ομελέτα.

4. Βούτυρο

Μια καλή κουταλιά της σούπας κανονικό βούτυρο σίγουρα θα προσθέσει υπέροχη γεύση στην ομελέτα σου και επίσης θα «σφραγίσει» το τηγάνι σου, το οποίο σίγουρα θα κρατήσει την ομελέτα για να μην γλιστράει για να μην κολλήσει.

Πώς θα τελειοποιήσεις την ομελέτα που φτιάχνεις σπίτι

5. Αντικολλητικά τηγάνια

Ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι είναι η ιδανική επιλογή. Χρησιμοποίησε μια λαστιχένια σπάτουλα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να αποφύγεις τυχόν γρατσουνιές. Και έτοιμο το αποτέλεσμα.

Επίσης…
Το γάλα είναι ένα συστατικό που θα εμπλουτίσει τη γεύση της ομελέτας σου και θα την κάνει πιο αφράτη. Μια-δυο κουταλιές.
Μην ψήνεις σε δυνατή φωτιά, ιδανικά η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια για να μην στεγνώσει γρήγορα και να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του ψησίματος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved