Το bacon δεν το τρώμε μόνο με τα αυγά…έξι ακόμη τρόποι να το απολαύσεις.

Αδιαμφισβήτητα, το μπέικον είναι ένα από τα υλικά στην κουζίνα που κάνει θραύση στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Χωρίς το μπέικον πολλά πράγματα δεν θα ήταν τα ίδια. Πίτσες, μακαρονάδες, αυγά. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους και μάλιστα αγαπημένα.

Δεν είναι λίγες οι αναφορές που δείχνουν ότι το μπέικον ήταν διάσημο ακόμη και στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όταν ακόμη ονομαζόταν “petaso” και το έβραζαν για να το φάνε με σύκα.

Η λέξη μπέικον, όμως, έχει τις ρίζες της στην παλιά Γερμανία και αναφερόταν στην «πλάτη» του γουρουνιού, απ’ όπου μέρος του μπέικον προέρχεται (συνήθως το μπέικον προέρχεται από πλαϊνά και πίσω κομμάτια του χοιρινού, εκτός από τις Η.Π.Α. όπου σχεδόν πάντα προέρχεται από την κοιλιά).

 

 
 

Στην Αμερική «συστήθηκε» από τον Χριστόφορο Κολόμβο (ο οποίος έφερε 8 χοίρους μαζί του στο ταξίδι) κι έπειτα ξανά από τον Χερνάντο ντε Σότο, ενώ σήμερα αποτελεί το αγαπημένο τους υλικό σε ένα πλούσιο πρωινό.

 

 
 

Στη Γερμανία πωλείται σε χοντρά τεμάχια που έχουν αποξηράνει με αλάτι, ενώ στη συνέχεια του κάνουν κρύο «κάπνισμα» και στη χώρα της... πίτσας και της καρμπονάρας έχουν το αντίστοιχο του μπέικον, την πανσέτα, που πωλείται σε ρολό και χρησιμοποιείται σε σάλτσες και ζυμαρικά.

Εμείς ανακαλύψαμε 6 πολύ πρωτότυπες χρήσεις του μπέικον και σας τις προτείνουμε για την κουζίνα σας και τις μαγειρικές σας. Σίγουρα θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε το μπέικον πολύ σύντομα.

Δες εδώ για τι πράγμα μιλάμε:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved