Και του αλωνιού και του σαλονιού αυτό το τζιπ της Mercedes

Βαρβαρότητα κι ευαισθησία.

Όταν στην Ελλάδα οι αγελάδες ήταν παχιές κι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις πήγαιναν σύννεφο, η γραφική εικόνα από ένα μικρό φιλήσυχο χωριό κάπου στις εσχατιές της ελληνικής επαρχίας θα μπορούσε να περιγραφεί με ασύνδετο σχήμα λίγων λέξεων: καφενεία κομματικού προσανατολισμού, εκατοντάδες μπουκάλια μπύρας, κλαρίνα στη διαπασών, σούβλες, φιλότιμο και δεκάδες Mercedes παρκαρισμένες στην άκρη.

Το ότι τις δηλώναμε «αγροτικά» ήταν μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια τότε. Όμως αν υπήρχε ήδη από το 1980 αυτή η ιδιοκατασκευή του μηχανικού Jürgen Eberle θα μας είχε λύσει τα χέρια.

Ο χομπίστας πήρε μία Mercedes All Terain και τη μεταμόρφωσε σε E-Class All-Terrain 4×4². Τι πάει να πει τώρα αυτό; Καταρχάς αυτό που βλέπεις και σε δεύτερο χρόνο να σου πούμε πως χρησιμοποιώντας κομμάτια από άλλα μοντέλα της εταιρείας κατασκεύασε αυτό το κτήνος των 328 αλόγων και της θηριώδους ροπής.

Μάλιστα το ότι είναι 3,81 εκατόστα ψηλότερη και 20,32 εκατοστά πιο φαρδιά της δίνει τη δυνατότητα να βουτάει χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα μέσα σε 50 εκατοστά νερό!

Δεν ξέρουμε αν θα δούμε το εν λόγω δημιούργημα σε μαζική παραγωγή αλλά από την Mercedes και τα SUV της όλα τα περιμένουμε. Πάντως ένα είναι σίγουρο: αν αυτό εδώ το αμάξι υπήρχε τη δεκαετία του 80’ θα ήταν το αγαπημένο του Έλληνα αγρότη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved